Notícies

Fantàstica I edició del Frame Vila-seca Shortfilm Festival

El divendres 17 d’octubre comença el Frame Vila-seca Shortfilm Festival que s’estén fins el diumenge 19. En aquesta primera edició del festival, Montse Majench, directora de l’Acadèmia del Cinema Català, forma part del jurat que valora els curtmetratges guanyadors.

És la primera edició del festival de caire internacional, el qual ha rebut més de 1.000 curtmetratges d’arreu del món i dels quals només 29 han estat seleccionats com a finalistes.

L’obertura del festival, a càrrec del periodista i actor vila-secà, Xavier Graset, ha estat tot un èxit. La projecció dels curtmetratges a l’Auditori Josep Carreras del municipi ha fet del cinema el protagonista del cap de setmana, a més de permetre a tots els assistents visionar tots els finalistes.

El jurat format per Jesús Monllaó, director del festival; l’actriu Mercè Rovira; el músic Pep Solórzano; Antoni Pérez-Portabella, professor de Comunicació Audiovisual de la URV; Pep Amores de Distinto Films Produccions; Joan Martí, director d`art; i Montse Majench, directora de l’Acadèmia del Cinema Català, ha valorat les obres rebudes. Els guanyadors queden recollits a continuació:

Gold Frame al millor curtmetratge de ficció per Big Brother de Pierre Folliot

Silver Frame al segon millor curtmetratge de ficció per Sequence escrita i dirigida per Carles Torrens, coproducció catalana de la mà d’Imega 3 s.l. i l’americana Katella Films.

Premi D.O Catalonia per Nadador dirigida per Dani de la Orden, escrita per ell conjuntament amb Edu Sola i produïda per Escándalo Films.

El públic assistent al festival també va poder donar un premi, el Premi del Públic a Iris de Mikel Alzola, escrit per Maite Echeburua i produït per Txusi Producciones.

I el concurs In situ, valorat pel comitè organitzador, va atorgar el 1r Premi IN SITU a Croma de Victor Rubio i el 2n Premi IN SITU a Las pequeñas cosas de Roberto Millán

A més de la Secció Oficial, en el marc del festival s’organitza un Concurs In Situ. En aquest, els aficionats, estudiants i professional del món de l’audiovisual han d’enregistrar un curtmetratge de no més de 3 minuts i en el qual havien de constar dues localitzacions del municipi.

La Gala de clausura del festival, presidida per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i presentada per MALENA, un personatge d'origen argentí que interpreta l'actriu de Vila-seca Elisabet Quevedo, ha estat l’encarregada de lliurar els premis als guanyadors.

El Frame Vila-seca Short Film Festival l’organitza l’Associació el Setè Art de Vila-seca, una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu difondre la cinematografia i en concret donar suport als directors de curtmetratges i crear així un espai de referència on puguin donar a conèixer les seves obres. L’Associació el Setè Art compta amb la col·laboració de  l’Ajuntament de Vila-seca.

frame cartell  Per a més informació sobre el festival, feu 'clic' al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat