Notícies

Arriba a Salt "Serrallonga. Una llegenda per a la reflexió" d’Esteve Rovira

La projecció de la pel·lícula per a televisió va precedida d’una presentació que compta amb la presència del director, Esteve Rovira, i els actors Ramón Godino, Marc Ullod, Joan Muntal i Sergi Mateu,president de l’AISGE (Artistes Interpretes Societat de Gestió), i Pep Armengol, director de càsting i membre de l’Acadèmia del Cinema Català.

Fitxa Tècnica

Any

2008

Versió original

Català

Productor executiu

Antonio Chavarrías

Productora

Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisión Española amb el suport del Consell d’Osona, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Director

Esteve Rovira

Guió

Teresa Pelegrí, Dominic Harari i Manel Bonany

Actors

Isaac Férriz, David Selvas, Olaya Escribano, Ramón Godinom, Núria Gago i Bea Segura

Música original

Joan Valent

Direcció de fotografia

Daniel Aranyó

Muntatge

Ernest Blasi

Direcció de càsting

Pep Armengol

Direcció de producció

Josep Amorós

Direcció de so

Dani Fontrodona

Direcció artística

Josep Rosell

Ajudant de direcció

Àlex Vilà

Vestuari

María Gil

Perruqueria i maquillatge

Susi Rodríguez i Mara Collazo

 

Sinopsi

Serrallonga és la història d’un bandoler que esdevé llegenda, en una època dura on la lluita per sobreviure era la principal preocupació d’un poble esclavitzat per la fam i en què el bandolerisme era una de les poques sortides de la misèria.

Joan Sala, àlies Serrallonga, es veu obligat a deixar la seva dona i fills i escapar de la justícia per haver comès un crim en defensa pròpia, i se suma a la colla de bandolers a la qual pertanyen els seus germans, liderada per un amic de la infància, Antic. Serrallonga i Antic s’enfronten; Antic és empresonat i s’allista a les tropes de l’exèrcit espanyol. Serrallonga, per damunt de tot, és un rebel.

Robatoris i assalts fan que sigui admirat pel poble i conegut com el rei de les Guilleries, però alhora també li val la persecució de les autoritats que acabaran convertint la vida de Serrallonga en una succió de traïcions, paranys, emboscades i massacres...Finalment, carregant la culpa dels que van morir per ell i veient que ha arribat la seva hora, s’entrega. És jutjat i condemnat a mort… Malgrat tot, el mite encara segueix viu.

Preu

Sessió gratuïta.

Espai

La Casa de la Cultura Les Bernardes es troba a la població de Salt (Girona) al carrer Major número 172. Per a més informació consulteu el següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat