Notícies

El present i el futur de la música amb Albert Guinovart, membre de l'Acadèmia, i Benet Casablancas

Aquesta xerrada s’emmarca dins el cicle Creadors en dos temps i es du a terme el dijous 30 d’octubre a les 19:30h al Conservatori del Liceu.

El cicle Creadors en dos temps debat i reflexiona amb artistes i creadors de generacions diferents i disciplines culturals diverses per donar una visió àmplia del context cultural actual. Aquesta setmana el cicle acull la conversa entre els músics Benet Casablancas i Albert Guinovart. Una conversa presentada i moderada per David Albet, vicepresident segon del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Aquesta conversa trenca una mica l’esquema de les dues generacions, perquè els dos participants formen part, si fa no fa, de la mateixa. Això sí, cultiven estils ben diferents dins d’una mateixa excel·lència musical. Benet Casablancas (Sabadell, 1956) és compositor i musicòleg, d’una profunda recerca sobre la tradició clàssica i sobre els límits de l’expressionisme musical. Va estudiar també filosofia i és autor d’assaigs tan suggerents com El humor en la música clásica. 

El seu interlocutor Albert Guinovart (Barcelona, 1962), és pianista i compositor. En tant que intèrpret té una llarga trajectòria com a solista i tocant amb orquestres i directors importants. Com a compositor, el seu registre ha estat molt ampli i ha abastat des de la música simfònica, la producció camerística i l’òpera, fins a música per a cinema o musicals de tat èxit com Mar i cel.

La Fundació Palau, com a institució continuadora del llegat de Palau i Fabre, i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), organitzen aquest cicle amb la col·laboració de sis institucions culturals de referència de Barcelona, que participen i acullen els diàlegs: el Teatre Lliure, el Conservatori del Liceu, la Fundació Vila Casasla Biblioteca Jaume Fuster, la Filmoteca de Catalunya i la Fundació Foto Colectania.
 
L’entrada és gratuïta. Per a més informació consulteu aquest enllaç

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat