Notícies

Palmarès FILMETS 2014

La 40a edició del FILMETS Badalona Film Festival tanca el festival amb un èxit d'espectadors als cinemes de la ciutat. La Nit de les Venus, la cerimònia de cloenda, ha estat una nit plena de sorpreses, premis i emocions. Padre, de Santiago 'Bou' Grasso, un curt d’animació, guanya la Venus a la millor pel·lícula.

Espartac Peran i Lídia Heredia han conduït la Nit de les Venus d’enguany que s’ha pogut veure en directe per la Xarxa de Comunicació Local en 17 televisions catalanes.

La pel·lícula guanyadora, Padre, d’Argentina, dirigida per Santiago "Bou" Grasso ha estat la pel·lícula guanyadora de la 40a edició. Padre és un curtmetratge d’animació sobre el final de la dictadura argentina.

El premi especial del jurat ha estat atorgat a Hasta Santiago, dirigida per Mauro Carraro, un film d'animació de Suïssa de temàtica esportiva sobre el Camino de Santiago.

La Venus de Badalona i els 750 euros a la millor ficció han estat atorgats a Great Adventures, un curtmetratge australià dirigit per Gerard Lambkin.

Jacqueline Staup, actriu principal del curtmetratge belga Albertine, ha obtingut la Venus de Badalona a la millor interpretació femenina. Va recollir el premi a títol pòstum Patrick Hernández, productor executiu del curtmetratge.

Vincent Joncquez actor principal de Sans Voix ha guanyat la Venus de Badalona a la millor interpretació masculina.

FILMETS ha atorgat el Premi d'Honor al programa Cinema 3 de Televisió de Catalunya, dirigit i presentat per Jaume Figueras. Ha rebut el premi d'honor amb motiu del 30è aniversari del programa, pel suport i la difusió del curtmetratge i dels festivals de cinema de Catalunya i per ser un referent cultural al nostre país.

Podeu trobar tot els premiats al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat