Notícies

Arriba la 5a edició del Som Cinema

Després d'un parèntesi involuntari de quatre anys, la Mostra de Cinema i Audiovisual Català Som Cinema reprèn la celebració de la seva cinquena edició. La inauguració té lloc dijous 23 d’octubre a les 20:30h a l’Auditori Enric Granados de Lleida. Hi assisteix en representació de l’Acadèmia del Cinema Català, la seva directora, Montse Majench.

Som Cinema ha tornat per quedar-se, diu el seu director, Manel Montañés. La Mostra torna a celebrar-se des del convenciment que ara més que mai, cal perseverar en el foment i divulgació de la creativitat dels joves artistes i creadors de casa nostra.

A la inauguració, d’entrada lliure al públic, es projecten el Making Off de la pel·lícula Segon origen de Carles Porta i Bigas Luna, produïda per Antàrtida Produccions amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i Noa de Jordi Celma, produïda per Curtis Myfilm.

De la programació destaquem la projecció d'ÀnimA, una vida poètica traïda per la tragèdia de Joan Frank Charansonnet el diumenge 26 de novembre a les 19:00h. Podeu consultar tota la programació de la Mostra aquí. Dilluns 27 d’octubre s’atorgaran els premis al Cafè de Teatre a partir de les 20:30h, altre cop en una sessió oberta al públic.

Som Cinema ha mantingut des dels seus inicis una relació excel·lent amb les escoles de cinema de Catalunya (ESCACCECCECIBClaqueta y AcciónPlató de Cinema, etc.) i amb les diferents Àrees d'Audiovisual de les universitats catalanes (Màster de Documental Creatiu de la UAB, Màster de Blanquerna-URL) mostrant a cada edició la qualitat de les realitzacions dels futurs professionals de la indústria audiovisual produïdes al Principat, sense oblidar les produccions provinents de les comunitats de parla catalana (País Valencià, les Illes, Catalunya Nord, La Franja o Andorra) que han comptat sempre amb una destacada presència.

En la seva cinquena edició, Som Cinema es trasllada a Lleida, amb l'objectiu d'establir un bon nivell de interacció i complicitat amb el Magical Media, el Parcde l'audiovisual que impulsa l'Ajuntament i la Universitat de Lleida. També hi participen els estudis del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual que està impartint imparteix la Universitat de Lleida, a través del Premi Llum, Càmera, Acció amb la col·laboració d'Ibercaja i amb els Premis Llanterna Digital, organitzats per la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida i els SS.TT. del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb la recuperació de Som Cinema, les terres de Ponent i en especial la ciutat de Lleida, reforçaran el protagonisme de que ja disposen en matèria cinematogràfica, completant des de Ponent un mapa de festivals d'alt interès artístic i cultural.

Per a més informació, feu ‘clic’ al següent enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat