Notícies

"10.000 KM" de Carlos Marqués-Marcet nominada a la 27ª Edició dels Premis de Cinema Europeus

Entre els 50 títols preseleccionats per a la categoria Millor Pel·lícula Europea trobem la catalana Hermosa juventud de Jaime Rosales.

L’Acadèmia Europea del Cinema (EFA) ha fet públic que el llargmetratge 10.000 km del director Carlos Marqués-Marcet opta al premi European Discovery, talent revelació de l'any als Premis de Cinema Europeus. L'any passat, La plaga de Neus Ballús, també va ser candidata al premi revelació. El guanyador va ser Oh Boy!, de Jan Ole Gerster (Alemanya). 

La cinta competeix dins aquesta mateixa categoria amb l’espanyola La herida de Fernando Franco; la britànica 71 de Yann Demange; la francesa Party Girl de Marie Amachoukeli, Claire Burger i Samuel Theis; i la ucraniana Plemya (The Tribe) de Myroslav Slaboshpytskiy.

A la categoria de Millor Pel·lícula Europea hi competeixen també les espanyoles: La herida de Fernando Franco; Vivir es fácil con los ojos cerrados de David Trueba i Caníbal de Manuel Martín Cuenca.

El 8 de novembre, en el marc del Festival de Cine Europeu de Sevilla, es faran públics als nominats als premis de la European Film Academy.

A la gala de la EFA, que serà el 13 de desembre al Latvian National Opera de Riga, la capital de Letònia, s’homenatjarà al director Steve McQueen.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat