Notícies

Arriba la 2ª edició de Choreoscope, el Festival de Cine de Dansa a Barcelona

L’ International Dance Film Festival Barcelona – Bucharest Choreoscope es celebra el 16 i 17 d’octubre als Cinemes Maldà de Barcelona amb dos dies de projeccions on es poden veure 28 curtmetratges vinguts de 15 països diferents.

Choreoscope és un Festival dirigit als amants no només de la dansa, sinó també del setè art. El seu objectiu és impulsar el vincle amb l’art en general, i entre el cine i la dansa en particular. A més, el Festival es proposa consolidar Barcelona com la capital del Cine de Dansa del Mediterrani.

Tant el cinema com la dansa no coneixen fronteres, els uneix un llenguatge universal comú: el llenguatge del moviment.

"Basat en el principi del moviment, la dansa, com el cine, començà com una forma d’art centrat en el cos humà, el rendiment físic i la comunicació a través de l’acció i la imatge”

New York Dance Films Association

Choreoscope projecta curtmetratges de gran qualitat, tant pel que fa als seus directors com als seus coreògrafs i ballarins, tot ells consagrats com a nous talents. Tant és així que s’ha arribat a comparar la seva selecció amb el San Francisco Dance Film Festival, l’equivalent als Oscars en aquest gènere.

La inauguració del Festival és el dijous 16 d’octubre a les 20:00h als Cinemes Maldà de Barcelona. Es projectaran dins la Selecció Oficial, 16 curtmetratges, d’entre els quals destaca la projecció especial de Sur les pointes de l’indifférence de Charlotte Audureau.

Com a bon festival inclou un espai per a la discussió acadèmica amb una conferència sobre "La relació entre el cine i la dansa a principis del segle XX" amb la col·laboració de D + I (Danza más Investigación). La conferència tindrà lloc al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) divendres 17 d’octubre a les 12:00h.

Per veure tota la programació, feu ‘clic’ al següent enllaç.

El Festival, que es duu a terme tant a Barcelona com a Bucarest, està dirigit per Loránd János i Susanna Vivé, i compta com a ambaixadors l’actor i director Paco León, i la ballarina i coreògrafa barcelonina, Lali Ayguadé.

Si voleu veure el tràiler promocional, feu ‘clic’ aquí.

 

Choreoscope és una producció de: Dance Films Association New York, Institut Français de Barcelona i Bucarest, Bureau du Québec à Barcelona, Bande à Part Escuela de Cine.

Una festa oficial patrocinada per Hendrick´s.

Donen suport en l’organització d’aquest Festival: Lorán Ipsum Films, Choreoscope Team, amb la col·laboració de l’Agencia Jaimito, Kinoki Studio, BcnMés, els Cinemes Maldà i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Per a més informació feu ‘clic’ als següents enllaços: Facebook, Twitter, pàgina Web Oficial.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat