Notícies

Arriba la 40a edició del FILMETS Badalona Film Festival

El Festival té lloc del 17 al 26 d’octubre i presenta més de 250 curtmetratges. L’edició d’enguany ve carregada de novetats. 

FILMETS Badalona Film Festival és un punt important de trobada entre directors i realitzadors de curtmetratges d’arreu del món i compta amb la presència de cineastes i representants de festivals de tot el món.

Enguany la sessió inaugural, que se celebra el divendres 17 d'octubre a les 22:00h, serà un homenatge als fundadors del festival, l'any 1971, així com a les persones que fins l'edició actual han fet possible arribar a aquesta quarantena edició del festival. En aquesta sessió es projectarà una sessió retrospectiva de pel·lícules guanyadores de la Venus els darrers quaranta anys del festival.

De la programació d’aquest any destaquen les produccions que han estat seleccionades o guanyadores als festivals de renom internacional com Cannes, Venècia, Tribeca, etc., i també guanyadores als premis Goya, com Cuerdas de Pedro Solís Garcia, o els Oscar, com Mr. Hublot de Lauren Witz.

El Programa Internacional, eix central de FILMETS, compta amb la projecció de 255 curtmetratges de 46 països participants. Aquests films són els seleccionats per competir en el Festival d’enguany d’entre més de 4.000 curtmetratges inscrits de 57 països, i es podran veure al llarg de tota la setmana distribuïts en 25 sessions competitives diferents.

Els Estats Units són el país convidat d'aquesta edició ja que és el país que més vegades ha guanyat la Venus a la Millor pel·lícula de la història del festival. Es projectarà una selecció de curtmetratges de la Secció Oficial, entre ells Thirst, estrenat al Festival de Locarno i protagonitzat per Melanie Griffith.

Aquest any el Festival també prepara una exposició, Expo Vintage, amb entrada lliure, que tindrà lloc al teatre Zorrilla, amb col·leccions privades de càmeres, projectors i diferent material cinematogràfic que es va utilitzar en rodatges de les 40 edicions del festival. L’exposició també compta amb un apartat de “Joguines de cine”, una aproximació al món cinematogràfic analògic i desconegut per a les noves generacions, que podran descobrir, in situ, el funcionament d’aquests aparells mecànics.

El Festival també introdueix l’última tecnologia en projecció digital de la mà d'EPSON, una de les fabricants de tecnologia més gran del món. Els curtmetratges es reproduiran en la millor qualitat d’imatge gràcies al seu projector extralluminós.

D'altra banda, FILMETS estrena el premi Venus a la Millor Fotografia, un premi que entregarà EPSON i en què els usuaris de les xarxes socials podran participar activament en la tria de la pel·lícula guanyadora.

A més de totes aquestes novetats, el Festival segueix oferint com cada any el 3D Film & Music Fest Barcelona amb la projecció en pantalla 3D dels vídeos musicals guanyadors de les dues darreres edicions. A més, també hi haurà l’habitual trobada entre directors, programadors i participants.

També continua aquest any en el marc del festival, la marca MerCATin, el 4t Mercat del Curtmetratge Internacional. Amb la col·laboració de Microgestio.com (botiga oficial Apple de Barcelona), MerCATin permetrà als professionals que assisteixin al Festival, entre el 20 i el 24 d'octubre, visionar les darreres produccions catalanes i les pel·lícules de la Secció Oficial del Festival.

El Filmets Badalona Film Festival l’organitza l’Ajuntament de Badalona i el produeix Barcelona Comunicació. L’Acadèmia del Cinema Català n’és col·laborador.

Informació pràctica

Les projeccions es duen a terme al Teatre Zorrilla (Carrer del Canonge Baranera, número 17) i al Teatre Principal (Carrer de Francesc Layret, número 41), ambdós a Badalona.

Podeu arribar amb Metro (Línia 2) i Rodalies de Catalunya (Línia R1).

Per a més informació, feu clic al següent enllaç

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat