Notícies

Últimes sessions del Cinefòrum dedicat al documental ‘Desmuntant Leonardo’ de Marc Pujolar i Dani de la Orden

S’amplien les sessions a tots els dijous del mes d’octubre a les 20:00h als Cinemes Girona

Donat l’èxit del documental Desmuntant Leonardo, que es va estrenar l’11 de juny del 2014, les sessions de cinefòrum que es realitzen als Cinemes Girona s’han ampliat a més dates per tal que tothom que no hi hagi anat, encara ho pugui fer.

Un cop acabada la projecció el documental, l’historiador Jordi Bilbeny dóna una nova volta de rosca al tema del segrest de la nostra història, aquest cop centrant-se en la figura de Leonardo da Vinci, i ho fa amb un documental que formalment representa un salt qualitatiu important respecte dels anteriors.

No se sap com rebrà la historiografia ‘oficial’ la proposta de l’historiador, però el que queda clar és que les tesis d’en Bilbeny obren unes incògnites apassionants que inevitablement ens obliguen a replantejar-nos el personatge. Un exercici valent i molt recomanable.

Qui era Leonardo da Vinci?

Podem creure que el major geni del Renaixement, que va dominar totes les disciplines i va superar tots els seus mestres, es va educar en un petit poble d'Itàlia sense escola, fill il·legítim d'un notari i d'una pagesa analfabeta? La biografia oficial de Leonardo és plena d'incongruències i preguntes sense resposta.

Per què un florentí va ser tant a prop de les princeses de la Cort de Nàpols o d'un Vaticà 'dominat per catalans'? Per què el seu escut d'armes és igual que el de la casa reial catalana? Podria haver estat Leonardo a Catalunya, més concretament a les màgiques muntanyes de Montserrat? És aquest el paisatge de la misteriosa Gioconda?

Aquestes i altres preguntes són les que es planteja Desmuntant Leonardo, un documental on el primer pas per explicar la 'nova història' d'aquest geni és desmuntar-ne l'oficial, per desvelar aquesta qüestió tant determinant: qui era, en realitat, Leonardo?

Desmuntant Leonardo és un documental dirigit per Marc Pujolar Dani de la Orden i produït per Pilar Montoliu i l'Institut Nova Història.

 

Si vols veure el tràiler, fes ‘clic’ aquí.

Per a més informació sobre el documental, segueix el següent enllaç.

Si vols saber més sobre l’historiador Jordi Bilbeny, la pots trobar a la seva web.

 

Els Cinemes Girona els pots trobar al carrer Girona, número 175 a Barcelona.

Accés amb Metro (Línia 4 i 5 a Verdaguer, Línia 3 a Diagonal).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat