Notícies

La història de la llengua és la protagonista de la II Nit de La Llengua al Món Digital

El divendres 3 d'octubre, de les 18:00 a les 24:00h, la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) organitza la 2na Viquimarató sobre llengua, que enguany incorpora 300 fets de la llengua a la Viquipèdia, a més de celebrar-se simultàniament a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa.

Emmarcada en la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, la Nit de la Llengua al Món Digital manté el format de viquimarató (acció intensiva d'edició de la Viquipèdia), però en aquesta ocasió centrada en la història de la llengua catalana a partir de continguts del projecte '300 fets de llengua', que té per objectiu difondre els fets més rellevants de la història del català.

De la mateixa manera que l'any anterior, l'acció central es durà a terme al Centre de Documentació de la DGPL a Barcelona, però en aquesta ocasió cal afegir actes simultanis a la Casa Solterra de Girona i al Port de Tarragona.

L'acte l'organitza la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura amb la col•laboració d'Amical Wikimedia. La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure finançada per la Fundació Wikimedia. Va ser la segona a crear-se desprès de la versió anglesa i ocupa la 17a posició en nombre d'articles a l'enciclopèdia.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat