Notícies

"Esperi, amo, pot ser perillós, vostè primer" de 'El jove Frankenstein' és la frase guanyadora del concurs elcatalaalcinema.cat

És una campanya impulsada per la Plataforma per la Llengua per sensibilitzar sobre la necessitat d'incrementar la presència del català al cinema.

El participant Benjamí Ràfols d'Altafulla ha estat el guanyador del concurs elcatalaalcinema.cat organitzat per la Plataforma per la Llengua per tal de sensibilitzar sobre la necessitat d'incrementar la presència del català al cinema. La frase amb la que va participar, i que ha estat escollida guanyadora, és de la pel·lícula El jove Frankenstein (Mel Brooks, 1974) i diu així: "Esperi, amo, pot ser perillós, vostè primer".

El concurs, que feia una crida a dir la frase preferida de cadascú en català, es va celebrar durant el juliol i va tenir més de 2.000 participants. Per tal d'escollir la frase guanyadora, la Plataforma ha comptat amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català i de la Federació Catalana de Cineclubs.

El jurat ha estat format per l'actriu i vocal de l'Acadèmia del Cinema Català, Clara Segura, la gestora de projectes de la Federació Catalana de Cineclubs, Francesca Prats, i pel membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua i responsable de l'Àrea de Cinema de la Plataforma, Josep Maria López Llaví.

El premi que se li donarà al Benjamí Ràfols consisteix en una samarreta amb la seva frase estampada seguint el disseny de la campanya, a més, també rebrà dues entrades per a anar a veure una pel·lícula en català al cinema.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat