Notícies

El videoclub Video Instan en perill de tancament

Vídeo Instan, el primer videoclub de l'Estat espanyol, inaugurat l'any 1981, podria tancar a finals d'any si els propietaris del local finalment augmenten el lloguer en un 50 per cent.

Per aquesta raó, s'ha engegat una campanya de recollida de signatures sol·licitant a l'Ajuntament de Barcelona que declari el videoclub 'botiga emblemàtica'.

La crisi econòmica, i sobretot les descarregues no autoritzades per internet, fan perillar la continuïtat de la botiga, i amb això, el servei que porten donant des de fa més de 34 anys.

Video Instan ofereix un servei imprescindible al món de la cultura, gràcies al seu arxiu videogràfic, únic a Europa i format per més de 40.000 referències exposades a la seva botiga. Professionals del cinema, professors, escriptors, crítics, investigadors i estudiants, utilitzen aquest arxiu com a font preuada de documentació.

Aurora Depares, propietària del videoclub, fa una crida a la societat civil perquè participin a la campanya de recollida de signatures per demanar que l'Ajuntament que els declari 'botiga emblemàtica' de la ciutat de Barcelona.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat