Notícies

'Hermosa juventud' nominada als Premis LUX

La pel•lícula de Jaime Rosales és l'única representant espanyola entre els finalistes als premis.


El Parlament Europeu ha donat a conèixer les 10 pel•lícules finalistes als Premis LUX d'enguany, entre les quals hi ha Hermosa juventud, del director Jaime Rosales (Barcelona, 1970).

La pel•lícula, protagonitzada per Ingrid García-Jonsson i Carlos Rodríguez, va participar a la secció Un Certain Regard del darrer Festival de Cannes. El projecte "neix de la inquietud d'aproximar-se a la joventut de l'Espanya d'avui, on, tant si tens una bona preparació com si no, els joves topen amb el futur, sense experiència i on les oportunitats son limitades... " comenten els productors. Hermosa juventud representa aquella joventut més estancada, que no té ambicions ni forces per a canviar res i s'adapta a les seves circumstancies. Jaime Rosales signa el guió del film, rodat a Espanya, i José María Morales (Fresdeval films) n'és el productor.

Les pel•lícules de Jaime Rosales tracten l'incapacitat per comunicar-nos, la dificultat del món familiar, de la violència en la vida quotidiana... Reflectint sempre l'interès en trobar noves formes d'expressió allunyades de les convencions habituals del llenguatge audiovisual.

Les pel•lícules candidates als Premis Lux 2014 són:


- Bande de filles (Girlhood), de Céline Sciamma – França

- Feher isten (White god), de Kornél Mundruczó – Hongria, Alemanya, Suècia

- Hermosa juventud (Beautiful youth), de Jaime Rosales – Espanya

- Ida, de Pawel Pawlikowski – Polònia

- Kreuzweg (Stations of the cross), de Dietrich Brüggemann – Alemanya

- Le meraviglie (The wonders), d'Alice Rohrwacher – Itàlia, Suïssa, Alemanya

- Macondo, de Sudabeh Mortezai – Àustria

- Razrednl Sovraznik (Class enemy), de Rok Biček – Eslovènia

- Turist, de Ruben Östlund – Suècia, França

- Xenia, de Panos H. Koutras – Grècia, França, Bèlgica

Els Premis Lux es van començar a lliurar l'any 2007 pel Parlament Europeu amb l'objectiu de donar un impuls a la cinematografia europea i els seus valors.

L'any passat, la guanyadora dels premis LUX europeus va ser la pel•lícula belga The Broken Circle Breakdown (Alabama Monroe) de Felix van Groeningen. La plaga de Neus Ballús va ser una de les 10 pel•lícules nominades als prestigiosos premis del Parlament Europeu,

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat