Notícies

La distribuïdora de curtmetratges Marvin&Wayne celebra 5 anys amb un tour de projeccions en 8 països

Marvin&Wayne - Short Film Distribution, agència de distribució de curtmetratges creada el 2009 a Barcelona, celebra el seu cinquè aniversari amb projeccions en més de 10 ciutats de diversos països. L'acte central de la celebració de l'aniversari es realitzarà al hall del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB, el proper 26 de juliol a les 19:00 h., on es projectarà un programa amb sis curtmetratges inèdits.

Les projeccions que tindran lloc el 26 de juliol al hall del CCCB (C. Montalegre, 5, Barcelona) són:

Un día cualquiera de Nayra Sanz (Espanya, 2014, 27 min., ficció)

Serori de Pedro Collantes (Holanda & Japó, 2014, 15 min., ficció)

La pasión de Judas de David Pantaleón (Espanya, 2014, 10 min. ficció&documental)

Click d'Irene Iborra & Eduard Puertas (Catalunya, 2013, 14 min., animació)

Radio Atacama de Víctor Cerdán (Espanya, 2014, 15 min., documental)

Todo un futuro juntos de Pablo Remón (Espanya, 2014, 18 min. ficció)

La ruta continuarà per diferents ciutats espanyoles i internacionals com el Centre Niemeyer d'Avilés, el MUSAC de León, el Museu del Cinema de Girona o el Café Kino de Madrid, a més d'altres ciutats que es coneixeran pròximament. Entre les seus internacionals es podran veure curts del catàleg de Marvin&Wayne a Berlín, Bogotà,
Mèxic DF, Brussel·les, Edimburg, Moscou, Rabat i Tànger.

A partir del 28 de juliol els curts també tindran presència a internet a través del portal Filmin, amb l'estrena de tres curtmetratges inèdits. A més, a través de la plataforma es podrà fer un recorregut per alguns dels curtmetratges del catàleg de M&W disponibles.

Podeu consultar la llista de ciutats i seus de les projeccions (que s'anirà ampliant en els propers dies) i el programa complet al web de Marvin&Wayne


Sobre Marvin&Wayne

Marvin&Wayne és un agència de distribució dedicada exclusivament al curtmetratge. Posseeix un catàleg de més de 180 obres, principalment nacionals i llatinoamericanes, algunes de les quals han participat en festivals com Cannes, Berlin, Locarno, Venècia, Sundance o Clermont-Ferrand, així com algunes preseleccionades per als premis Oscars i guanyadores de premis Goya i Gaudi. Durant aquests cinc anys els curts del catàleg de M&W han estat seleccionats en prop de 5.500 festivals i han rebut més de 1.000 premis.

Entre els directors i productors més reconeguts que l'agència ha representat es troben Roser Aguilar, David Victori, Alex Brendemühl, Leticia Dolera, Paco Plaza, Ventura Durall, Lois Patiño, Xavi Puebla, Pau Brunet, Carles Torrens o Jorge Dorado, entre d'altres.

A més, el catàleg de M&W suma una llarga llista de prometedors noms, reconeguts ja en multitud de festivals, com Xacio Baño, Álex Montoya, Susana Casares, Martín Rosete, David Martin-Porras, Àlex Lora, Nayra Sanz, o els animadors Pedro Rivero i Alberto Vázquez, o Anna Solanas i Marc Riba, per destacar només alguns.

El 2013 Marvin&Wayne va ser un dels membres fundadors de l'Associació de la Indústria del Curtmetratge - AIC, que ara mateix reuneix a més de 30 empreses estatals de producció i distribució de curtmetratges. També el 2013 va posar en marxa, juntament amb l'Acadèmia del Cinema Català, la Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya - CI&VI i el Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya – CPAC, la celebració d'El Dia Més Curt, una festa mundial del curtmetratge que arribava per primera vegada a Catalunya. El Dia Més Curt va reunir a mes de 2.000 assistents durant tot un dia de projeccions al CCCB, la Filmoteca de Catalunya, la seu de SGAE Catalunya i el centre Arts Santa Mònica.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat