Notícies

'Yo decido. El tren de la libertad' la pel·lícula que reuneix a més de 80 dones cineastes mobilitzades per una mateixa causa

Dijous 10 de juliol a les 19:15h es presenta al CCCB (Carrer Montalegre, 5. Barcelona) la pel·lícula col·lectiva Yo decido - El tren de la libertad. L'estrena es durà a terme simultàniament a quasi trenta ciutats espanyoles.

L'1 de febrer de 2014 més de 80 cineastes de tot el país es varen coordinar per rodar, de manera col·lectiva, la gran manifestació a Madrid, promoguda per la Tertulia Feminista Las Comadres y de las Mujeres por la Igualdad de Barredos.

Dones i homes de tots els racons es van embarcar al Tren de la libertad, per exigir al Govern que mantingui vigent l'actual Llei de la Salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs.

Amb aquesta pel·lícula, en contra de la reforma de la llei de l'avortament, les cineastes espanyoles es sumem a la campanya de denúncia, mostrant l'oposició de les dones de tot l'Estat Espanyol i recordant que cal seguir treballant per evitar la pèrdua de drets i llibertats.

Yo decido. El tren de la libertad no tindrà una carrera comercial. L'objectiu del Colectivo de mujeres cineastas contra la reforma de la ley del aborto és aconseguir la màxima difusió possible. Per això l'11 de juliol la pel·lícula estarà a disposició de tots els ciutadans i ciutadanes de manera gratuïta a vàries plataformes digitals.

Les cineastes, els cineastes i amics que van participar al rodatge que va tenir lloc a l'Estació de Sants de Barcelona l'1 de febrer de 2014 són: Lydia Zimmermann, Laura Maña, Mireia Ros, Eva Taboada, Teresa Burgos, José Verdú, Jordi Olive, Elena Frez, Marta Durruti, Lala Gomà, Carla Subirana, Elisabeth Prandi, Victoria Borras, Alexia Muiños, Miriam Porté, Alba Sotorra, Marta Figueras, Eva Valiño, Victoria Bermejo, Sonsoles Llorens, Mercè Espelleta, Teresa Urroz, Jose Luis Salinas, Xavi Millán, Gemma Beltran, Josep Maria Martin i Francine Raveney.

Després de la projecció s'iniciarà un debat amb Maria Camí de CIMA i el Colectivo de mujeres cineastas contra la reforma de la ley del aborto.

L'entrada és lliure i l'aforament limitat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat