Notícies

Presència i reconeixement del cinema català durant el mes de juny

Tots els racons del món on el cinema català ha tingut ressò, o en tindrà, durant aquest mes de juny.

 

Pel·lícules programades

Pel·lícules premiades

 

PRESÈNCIA 

 

Sis produccions catalanes a la 40a edició del Seattle International Film Festival

Del 15 de maig al 8 de juny

El 40è Seattle Film Festival acull a la secció Ambiente: New Spanish Cinema es podran veure 10.000KM , l'opera prima de Carlos Marques-Marcet (Lastor Media, La Panda); Ignasi M, l'última cinta de Ventura Pons (Els Films de la Rambla); la pel·lícula d'Albert Serra, Història de la meva mort (Andergraun, Capricci Films, TVC) i Zipi y Zape y el club de la canica, d'Oskar Santos (Zeta Cinema, S.L , Antena 3 Films, Kowalski Films, Mod Producciones).

La secció dedicada als curtmetratges inclou 2 produccions catalanes, CandyHearts de Joan Martin i Tryouts de Susana Casares.

 

Godka Cirka viatja a l'Scarborough Film Festival de Toronto

Del 3 al 8 de juny

El curtmetratge d'Àlex Lora i Antonio Tibaldi, Godka Cirka, guanyador en aquesta categoria dels VI Premis Gaudí, forma part del Scarborough Film Festival de Toronto.

 

Ignasi M al festival Sicilia Queer International LGBT & New Visions Filmfest Italia

Del 5 a l'11 de juny

La darrera pel·lícula de Ventura Pons Ignasi M (Els Films de la Rambla) viatja a la 4a edició del Sicilia Queer International LGBT & New Visions Filmfest Italia a la secció Panorama Queer.

Vint produccions catalanes es donen cita a la 1a Mostra de Cinema Català de Santiago de Xile

Del 6 al 12 de juny

L'esdeveniment nascut sota l'aixopluc de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida projecta, durant una setmana, a la Casona Nemesio Antúnez de Santiago de Xile una vintena de títols catalans entre pel·lícules, curtmetratges i documentals representatius dels darrers anys i premiats en festivals nacionals i internacionals:

Tots volem el millor per a ella de Mar Coll, La por de Jordi Cadena, Enxaneta d'Alfonso Amador, Els nens salvatges de Patricia Ferreira, Pa negre d'Agustí Villaronga, Catalunya über alles! de Ramon Térmens, Otel·lo de Hammudi Al-Rahmoun Font i Fill de Caín de Jesús Monllaó, són els llargmetratges programats. Pel que fa als documentals la Mostra compta amb Barcelona, abans que el temps ho esborri de Mireia Ros, Bicicleta, cullera, poma de Carles Bosch, Món petit de Marcel Barrena, Cataluña-Espanya d'Isona Passola, Jordi Dauder, la revolució pendent d'Antoni Verdaguer i Garbo, l'home que va salvar el món d'Edmon Roch. Finalment, la secció de curtmetratges està formada per Adri d'Estíbaliz Urresola, Ahora no puedo de Roser Aguilar, Alianza de Camilla Mantovani, Elefante de Pablo Larcuen, Luisa no está en casa de Celia Rico, Nadador de Dani de la Orden i La gallina de Manel Raga.

 

Presència internacional d'Stella Cadente durant el mes de juny

El debut en la direcció de Lluís Miñarro Stella Cadente viatja al Edinburgh International Film Festival (del 19 al 30 de juny), al Moscow International FIlm Festival (del 19 al 28 de juny) i a la 32ena edició del München FIlmFest (del 27 de juny al 5 de juliol) a la secció CineVision.

 

Tres produccions catalanes seleccionades al 20è Shangai TV Festival

Del 9 al 13 de juny

El documental Bajarí d'Eva Vila (Lastor Media, Cromosoma, TVC), la pel·lícula per a televisió L'últim ball de Carmen Amaya de Judith Colell (Batabat Produccions, TVC, TVE) sobre la figura de la mítica "bailaora" de flamenc barcelonina Carmen Amaya i el film Fill de Caín de Jesús Monllaó (Life & Pictures, Fosca Films, Salto de Eje PC i TVC) formen part de la selecció oficial del 20è Shangai TV Festival, una de les plataformes més importants de la indústria audiovisual asiàtica, i opten al Premi Magnolia.


El curtmetratge Did You Like the Movie? participa al Portsmouth International Film Festival

Del 9 a l'11 de juny

El curtmetratge Did You Like the Movie que el tarragoní Adrià Guxens va dirigir durant el seu curs d'intercanvi a la Universitat de Califòria participa al Portsmouth International Film Festival. Aquesta serà la seva première britànica.

 

Espagnolas en París projecta diversos films de cinema espanyol independent dins el cicle 'L'autre cinema espagnol'

Del 18 al 24 de juny

Entre els diversos títols que es presenten al Louxor, Palais du Cinema de París, destaquen els catalans:

Serrat y Sabina, el símbolo y el cuate de Francesc Relea (What's Up Doc i Lastor Media), Ignasi M de Ventura Pons (Els Films de la Rambla), Hermosa Juventud de Jaime Rosales (Fresdeval Films, Les Productions Balthazar, Wanda Vision) i 10.000 KM de Carlos Marques-Marcet (Lastor Media, La Panda).
El cicle també organitza un homenatge a l'actor i acadèmic Eduard Fernández on es projecta la seva darrera pel·lícula Todas las mujeres de Mariano Barroso (TNT, Kasbah).

 

Trajectòria internacional d'Història de la meva mort durant el mes de juny

El darrer llargmetratge d'Albert Serra viatja a diferents festivals d'arreu del món:

El film es projecta l'1 de juny a Fointanebleau, Festival de l'Histoire de l'art amb la presència del director; el 3 de juny al Transilvania International Film Festival, Cluj-Napoca, a la Secció Shadows; el 6 de juny a la Ville de Reims; el 8 de juny al Seattle International Film Festival; el 9 de juny al Cineclub Calle Mayor de Palencia i el 27 de juny al Munich International Film Festival.

 

Stella Cadente i Món petit seleccionades al Picknic Film Festival

Del 24 al 28 de juny

El llargmetratges Stella cadente, de Lluís Miñarro (Eddie Saeta), i Món petit, de Marcel Barrena (Umbilical Productions, Corte y Confección de Películas, TVC, TVE), han estat seleccionats al Picknic Film Festival 2014 que té lloc a Santander. 

Picknic Film Festival pretén fer ressò dels llargmetratges de poca visibilitat i distribució, però que han estat seleccionats en importants festivals de cinema i que tenen una molt bona acollida de la crítica especialitzada.

 

El cavaller de l'antifaç es projecte al FICHB

27 de juny

El llargmetratge dirigit per Francesc Xavier Capell El cavaller de l'antifaç (FXC produccions) es projecta a la província de Madrid, concretament al poble de Buitrago de Lozoya. La projeció té lloc a les 18:00h al Festival de cine histórico de Buitrago de Lozoya (FICHB)

 

Sis pel·lícules catalanes viatjen al FilmFest München

Del 27 de juny al 5 de juliol

A la secció CineVision, dedicada a nous talents internacionals, concorre la cinta de Lluís Miñarro, Stella Cadente (Eddie Saeta).

Els altres dos títols catalans, Still the Water , de Naomi Kawase (Lluís Miñarro, Comme des Cinemas) i Història de la meva mort , d'Albert Serra (Andergraun, Capricci Films, TVC) els trobem a la secció CineMasters, categoria que exposa els traballs de directors internacionals ja consagrats .

Finalment, a la secció International Independents dedicada al cinema eclèctic i radical, es projectaran La Distancia de Sergio Caballero (Advanced Music Sonar, Arcadia Motion Pictures), La Jungla Interior de Juan Barrero (Eddie Saeta, Labyrint Films) i Els anys salvatges de Ventura Durall (Nanouk Films, Televisió de Catalunya).

 

El bosc es projecta al cinema ICA de Londres

27 de juny

El bosc d'Óscar Aibar (Fausto Producciones i TVC) es projecta al Cinema ICA de Londres seguit d'un col·loqui amb Paul Preston, historiador britànic especialitzat en història hispana.

 

10.000 KM s'estrena al BAM

28 de juny

L'opera prima de Carlos Marques-Marcet segueix la seva trajectòria internacional i s'estrena al BAM, un dels esdeveniments culturals més prestigiosos de Nova York.

 

PREMIS

6 de juny: Dues produccions catalanes premiades al Festival Dona i Cinema - Mujer y Cine - Woman & Film: la pel·lícula per a televisió Concepción Arenal, la visitadora de presons guardonada amb el premi a Millor Pel·lícula i Les Nenes No Haurien de Jugar a Futbol rep el Premi a Millor Pel·lícula en català/valencià i el Premi del Públic. 

8 de juny: 10.000 KM rep el Gran Premi del Jurat al millor director novell (Carlos Marques-Marcet) al Seattle International Film Festival.

8 de juny: Zipi y Zape y el Club de la canica, d'Oskar Santos rep el premi especial del Jurat per a pel·lícules familiars al Seattle International Film Festival.

8 de juny: Diverses produccions catalanes han estat guardonades a la 7ena edició del FIC-CAT:

Millor llargmetratge: La por, de Jordi Cadena (Oberon Cinematogràfica, Barcelona, 2013)

Millor curtmetratge: Les claus, de Pau López (Marvin&Wayne, Barcelona, 2014)

Millor documental: Terranostra, de Marc Beneria (Atclan Productions i TV3, La Vall de Boí i Barcelona, 2014)

Menció especial del Jurat: El domador de peixos, documental de Roger Gómez i Dani Resines (El Cangrejo, Vilanova i la Geltrú, 2013)

Millor videoclip: Les 7 i quart (Blaumut), de Queralt Antú (Ovni Medialab, Barcelona, 2013)

Millor producció de les comarques tarragonines: La gallina, de Manel Raga (La Foradada Films, Ulldecona, 2013),

Millor banda sonora: La gallina, de Manel Raga (La Foradada Films, Ulldecona, 2013).

Millor producció d'un centre educatiu: Mad world, de l'INS Baix Empordà de Palafrugell (Palafrugell, 2013)

14 de juny: Jo, Elvis Riboldi de Javier Galán guanya el premi Disney Channel als Mifa Pitches d'Annecy

15 de juny: Els anys salvatges de Ventura Durall guanya el premi a la Millor Fotografia (Mauro Herce i Àlex Garcia) al Festival de Shangai

 

 

 

 

 

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat