Notícies

Golem distribuirà 'Rastres de sàndal' de Maria Ripoll

Pontas Films i Golem Distribución han arribat a un acord per a la distribució a tot l´Estat espanyol de Rastres de sàndal, pel·lícula dirigida per Maria Ripoll (Lluvia en los zapatos, Mi vida en 65´) i protagonitzada per Nandita Das (Fire, Earth) i Aina Clotet (Els nens salvatges, Elisa K).

Rodada en català i anglès a les millors localitzacions de Mumbai i Barcelona, Rastres de sàndal està basada en la novel·la homónima d´Asha Miró i Anna Soler-Pont, publicada amb gran èxit de vendes per les editorials Columna i Planeta el 2007.

A la pel·lícula, Mina (Nandita Das), una actriu índia d´èxit a Mumbai, no aconsegueix oblidar la seva germana petita Sita, de qui va ser separada a la força després de la mort de la seva mare en un poble. Trenta anys més tard, la Mina finalment s'assabentarà que la Sita està bé i viu a Barcelona. No obstant això, els pares adoptius de la Sita li han amagat la seva història. Ara es diu Paula (Aina Clotet), és biòloga i no té cap record del seu passat. La Paula emprendrà el viatge de descobriment de la seva veritable identitat amb l'ajuda del Prakash (Naby Dakhli), un atractiu immigrant indi que ven pel·lícules de Bollywood al barri barceloní del Raval.

Pontas Films i Golem Distribución tenen prevista l'estrena de la pel·lícula Rastres de sàndal durant el mes de novembre del 2014.

Pontas Films és una nova productora amb seu a Barcelona i Rastres de sàndal és el seu primer llargmetratge. L´empresa va ser fundada pels mateixos socis de l´agència literària Pontas (Anna Soler-Pont, Ricard Domingo i Marc de Gouvenain), una agència internacional també amb seu a Barcelona des del 1992 que destaca per ser molt activa en la venda de drets d´adaptació audiovisual d'obres literàries.

El 2013, el Grup Golem, dirigit per Josetxo Moreno i Otilio García, va obtenir el premi al Millor Emprenedor de l'Any concedit per Europa Cinemas, la iniciativa europea d'exhibició cinematogràfica que vetlla per la millor difusió del cinema europeu en sales comercials. El premi va ser un reconeixement a la tasca de Golem com a exhibidors a Madrid, Bilbao, Pamplona i Burgos, gestionant 45 sales; i també per la contribució a la difusió de cinema europeu a través de la seva distribuïdora independent, Golem Distribución. Al seu catàleg hi figuren des de les oscaritzades En un món millor de Susanne Bier i Amor de Michael Haneke, fins a la filmografia de Lars von Trier o les Palmes d´Or Ballar en l´obscuritat, 4 mesos, 3 setmanes, 2 dies, La classe, La cinta blanca, i la recent Winter Sleep.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat