Notícies

La Fundació AISGE convoca el VIII Premi Paco Rabal de periodisme cultural

El Premi distingeix els millors articles i reportatges sobre cinema, teatre, dansa o sèries televisives. Els interessats tenen fins el proper 19 de setembre per presentar treballs periodístics escrits sobre el món dels actors i actrius, ballarins i ballarines, dobladors i dobladores o directors i directores d'escena.

Els articles candidats han d'haver estat publicats entre l'1 de juliol del 2013 i el 30 de juny de 2014 en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat espanyol i en un mitjà escrit, amb independència de la seva periodicitat, difusió i format (físic i digital).

El Premi Paco Rabal de Periodisme Cultural és una de les primeres iniciatives per estimular els treballs de premsa escrita sobre l'art de la interpretació. La Fundació AISGE ha acordat convocar la 8a edició d'aquesta iniciativa amb la qual es vol distingir els millors articles, reportatges o entrevistes que plasmen la realitat de la feina dels actors i actrius, ballarins i ballarines, dobladors i dobladores o directors i directores d'escena. El premi compta amb una dotació de 5.000 € pel guanyador que, a més, obtindrà un trofeu commemoratiu elaborat pel prestigiós escultor Ángel Aragonés. El segon classificat serà distingit amb un accèssit de 3.000 € i es manté la categoria Jove Promesa creada el 2013 i dotada amb 1.000 € per aquells periodistes culturals de menys de 30 anys.

El jurat està integrat per personalitats qualificades en els camps del periodisme cultural, les arts i les lletres i segueix presidit de forma vitalícia per l'actriu Asunción Balaguer, patrona de la Fundació AISGE i víuda de Paco Rabal.

Els treballs poden enviar-se a la seu central de la Fundació AISGE (Ruiz de Alarcón 11, 28014 Madrid) o a través de l'adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El premi es farà públic a la tardor d'aquest any i l'acte públic d'entrega tindrà lloc a la seu central de l'AISGE.

Podeu consultar les bases del VIII Premio Paco Rabal de Periodisme Cultural al web de la Fundació AISGE.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat