Notícies

7a edició del FIC-CAT

El FIC-CAT de Roda de Berà es consolida com el festival de cinema en català de referència dels Països Catalans.

La setena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, FIC-CAT, se celebra del 3 al 8 de juny i presenta 45 produccions realitzades en llengua catalana.

L'esdeveniment té com a fil conductor les bandes sonores i comptarà amb la presència de compositors i músics de renom com Carles Cases, Borja Penalba, Marc Parrot, Joan Reig, Brossa Quartet de Corda, Línia Maginot i Adrià Grandia i de primeres figures del nostre cinema com els directors Jordi Cadena, Ventura Pons, Jaume Balagueró, Judith Colell, Neus Ballús, Dani de la Orden,... i els actors i actrius Abel Folk, Nora Navas, Mercè Arànega, Montserrat Carulla, Ramon Madaula, Jaume Madaula, Igor Szpakowski, Miki Esparbé, Quim Masferrer, entre d'altres.

Els llargmetratges de la Selecció Oficial són Barcelona, nit d'estiu de Dani de la Orden (El Terrat de Produccions), Els anys salvatges de Ventura Durall (Nanouk Films), Ignasi M, de Ventura Pons (Els Films de La Rambla); La plaga de Neus Ballús (El Kinògraf); La por de Jordi Cadena (Oberon Cinematogràfica).

El Festival donarà el tret de sortida amb l'estrena, fora de concurs, de la pel·lícula per a televisió L'últim ball de Carmen Amaya de Judith Colell, una coproducció de Televisió de Catalunya, TVE i Batabat. La nit de l'estrena, dimecres 4 de juny a les 22 h, es comptarà amb la presència de tot l'equip tècnic i artístic de la pel·lícula (Nora Navas, Amara Carmona, Quim Lecina, Andrés Herrera, José Andrés Cortés, Francesc Pagès, Marc Clotet...)

En aquesta edició, el festival també compta amb dues estrenes més: el documental Terranostra de Marc Beneria (Atclan Produccions i Televisió de Catalunya) i la producció tarragonina Dalí, Emperador de l'acció de Maria Roig i Carles Pitarch (Junadesafinado, URV i Televisió de Catalunya).

Dimarts 3 de juny tindrà lloc la inauguració musical del Festival a càrrec de la Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, amb un repertori de bandes sonores del nostre cinema creat per a l'ocasió.

L'endemà, abans de la projecció de L'últim ball de Carmen Amaya, s'iniciarà la inauguració oficial amb la interpretació en directe de la BSO del FIC-CAT a càrrec del seu compositor Borja Penalba. Tot seguit es lliurarà el Premi Honorífic FIC-CAT 2014 al compositor Carles Cases, el músic que més bandes sonores ha compost per al cinema en català.

A més, cada dia, entre les projeccions de la tarda i de la nit, hi haurà diferents tasts musicals de bandes sonores a càrrec de duets i solistes que hi han volgut col·laborar (saxos, piano i veu, viola de roda, etc) i un final de festa el dissabte a la nit amb els Línia Maginot.

L'altra novetat important serà el vermut-tertúlia del diumenge 8 a migdia, on els directors/es, productors/es, actors i actrius assistents al Festival conversaran amb els crítics Conrad Xalabarder i Àlex Gorina sobre La música, element narratiu del cinema.

Tots els actes i projeccions són d'accés lliure i gratuïts, excepte la cloenda, a la que s'hi accedirà amb invitació.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat