Notícies

13a edició del Premi Joan Coromines

El 10 de maig, a les 20h, va tenir lloc la 13a edició de l'entrega dels Premis Joan Coromines al Casal Pere Quart de Sabadell.

L'any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual es lliuren pels volts de Sant Jordi.

Aquests premis volen ser el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

En la present edició els guardonats van ser:

- Víctor Alexandre, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria com a periodista, assagista i dramaturg, amb més de quaranta anys de compromís social i nacional amb el país.

- La Primera Pedra de RAC1. Programa dirigit per Jordi Margarit, amb més de dotze anys en antena, que es distingeix per informar sobre tots els esdeveniments relatius a la cultura catalana, entre ells el Correllengua.

- Cinemes Boliche, pel seu intent reeixit de normalització del cinema en versió subtitulada majoritàriament en català on destaca Alfons Mas, acadèmic i promotor dels Cinemes Boliche.

- Carles Belda, en reconeixement a la seva trajectòria com a músic compromès en tots els àmbits de la música tradicional catalana.

- Patrícia Gabancho en reconeixement al seu activisme literari i periodístic compromès amb els moviments socials, urbanístics i sobiranistes del país.

L'acte va ser conduït pel periodista esportiu de TV3 Xavier Valls.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat