Notícies

Comença el Festival NonStop Barcelona Animació

Després de quatre anys com a mostra de cinema d'animació, el NonStop arriba a la seva cinquena edició convertint-se en festival de cinema. NonStop Barcelona Animació té lloc del 12 al 18 de maig en diverses sales de la ciutat comtal.

NonStop Barcelona Animació pretén situar l'animació en la primera línia del panorama cultural barceloní per mitjà de projeccions i d'altres activitats paral·leles com ara workshops, exposicions, masterclass, conferències i taules rodones, de la mà dels mestres d'aquesta disciplina.

L'objectiu és estimular l'interès per aquest llenguatge vivint-lo, és a dir, aprenent-lo, practicant-lo i visionant-lo. El festival, amb cartell dissenyat per John Dilworth, "Dilly, animador nord-americà reconegut internacionalment per ser el geni d'Agallas, el perro cobarde; suma enguany dos nous padrins: Michel Ocelot, un dels mestres de l'animació francesa i internacional, i autor de la multipremiada pel·lícula Kirikú i la Bruixa, i el català Agustí Argelich, director del FILMETS Badalona Film Festival i membre de l'Acadèmia del Cinema Català.

El NonStop Barcelona Animació compta aquest 2014 amb més de 15 estrenes, entre les què destaquen Anina, llargmetratge colombo-uruguaià d'animació candidata d'Uruguai per als Oscar 2014; la francesa Le Tableau, llargmetratge nominat als Premis César 2011 com Millor pel·lícula d'animació, entre d'altres; i Carne, curtmetratge colombià amb participació a 12 festivals internacionals. Entre d'altres projeccions inèdites, destaca la projecció en exclusiva a Barcelona del palmarès 2013 del Festival Internacional d'Animació d'Annecy.

Entre els convidats del festival trobem el català Edu Martín, convidat d'honor local, il·luminador d'animació 3D amb més de 15 anys de trajectòria i amb experiència a Pixar; i Ron Dyens, convidat d'honor estranger, a qui avalen premis com la Palma d'Or a Cannes, Cristal a Annecy, Ós de Plata a Berlín, entre d'altres.

Les seccions oficials en competició del Festival són: Secció oficial de curtmetratges, Secció oficial de sèries de televisió, i Secció oficial de curtmetratges d'escoles. Les seccions seran guardonades amb 4 premis, el Premi del Jurat a la Millor pel·lícula per a cada una de les seccions, i el Premi del Públic.

L'edició d'enguany compta amb 8 noves seus, que s'afegeixen als espais de l'any passat, l'Institut Français Barcelona, l'Espai Jove La fontana i l'IDEM (Institut d'Ensenyament Multimèdia). Així les noves seus són: la Filmoteca de CatalunyaCCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona),Cinemes Girona, les escoles FX Animation 3D School, Escola Joso, i l'IED (Escola Superior de Disseny); Biblioteques de Barcelona (Biblioteca Xavier Benguerel) i la Galeria H2O.

Per a més informació consulteu el web de NonStop Barcelona Animació.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat