Notícies

El CLAM de Navarcles es consolida com el festival de cinema solidari de referència a Catalunya

L'onzena edició del Festival de Cinema Solidari de Navarcles, CLAM, se celebra del 8 al 18 de maig i presenta 36 pel·lícules de 21 països, 14 de les quals seran estrenes a Catalunya.  A més, comptarà amb la presència de primeres figures com els directors José Luis Cuerda i Imanol Uribe i l'actor Eduard Fernández.

El president del festival Josep Maria Carrillo; el director del CLAM, Valentí Oliveras i el coordinador, Serafí Vallecillos, destaquen la potencialitat d'aquesta edició que referma i posiciona el festival com a esdeveniment únic a Catalunya. 

Un any més, el festival es complementa amb l'entrega del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat i la celebració d'un munt d'actes paral·lels amb el tema "la igualtat, és possible?" com a eix central que convida al debat i la reflexió.

Concurs de llargmetratges

El CLAM, per primera vegada, ha passat a ser també un concurs de llargmetratges i ha modificat les bases de participació per garantir que les obres presentades siguin de rigorosa estrena i que siguin inèdites a les sales de projecció de Catalunya. En total s'han rebut 32 llargs a concurs, entre els quals s'han seleccionat 6 finalistes que lluitaran pel Primer Premi, pel Premi especial del Jurat i pel Premi del públic.

Concurs de curtmetratges

Durant aquesta onzena edició s'haN utilitzat majoritàriament les plataformes digitals online per a la gestió de les inscripcions. Així, enguany el CLAM ha rebut un autèntic allau de curts a concurs (325), una recepció rècord que ha obligat a fer un gran esforç al Jurat per decidir la dotzena de finalistes.

Reconeixement CLAM a José Luis Cuerda i a Imanol Uribe

El CLAM aquest any ret homenatge a dos dels grans director del cinema espanyol, José Luis Cuerda i Imanol Uribe, que seran a Navarcles per rebre la distinció del Festival. Amb la seva presència es projectaran dues de les seves grans pel·lícules: Amanece que no es poco, de José Luis Cuerda i Días Contados d'Imanol Uribe.

Nova edició del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat

Cada any, en el marc del Festival, l'organització fa lliurament del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat, un reconeixement honorífic a l'entitat o persona que, per la seva obra o actitud, hagi contribuït a fer que la solidaritat entre els pobles o les persones sigui un fet i no tan sols un desig. Compta amb la col·laboració de l'associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga.

Enguany, el CLAM reconeix SICAR cat amb el Premi Pere Casaldàliga 2014 pel seu treball amb les dones víctimes de la prostitució. SICAR cat és la resposta institucional de l'entitat Religioses Adoratrius per recolzar a les dones relacionades amb entorns de prostitució i/o aquelles que han estat víctimes del tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual.

L'actor Eduard Fernández, protagonista de la mini-sèrie Descalç sobre la terra vermella, interpretant el bisbe Pere Casaldàliga, serà l'encarregat de lliurar el Premi a SICAR cat durant la cerimònia que tindrà lloc diumenge 11 de maig a les 12 hores.

Podeu consultar els detalls de la programació a la pàgina del festival www.clamfestival.org

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat