Notícies

Obertes les inscripcions per al 2n Concurs Internacional de Curtmetratges Walter Benjamin

En el marc del projecte de la II Mostra de Cinema de frontera, "Passatges", es convoca el II Concurs de curtmetratges per a joves Walter Benjamin, sobre un dels temes més rellevants de l'obra d'aquest filòsof alemany que se suïcidà a Portbou el 26 de setembre de 1940 quan fugia de la Gestapo, camí dels Estats Units.

L'obra dels "Passatges" de Benjamin és la que millor relliga la relació del filòsof amb la modernitat, però també defineix la idea de pas, de transició, i Portbou serà el seu darrer passatge, la seva última frontera. Aquest certamen té com a objectius fomentar la creativitat en el marc d'aquest festival, entre joves menors de 35 anys, afavorir la iniciativa d'estudiants de cinema i creadors audiovisuals a partir de temàtiques contemporànies relacionades amb Walter Benjamin, la seva obra i amb una idea àmplia de frontera, així com promoure, d'acord amb la seva contribució filosòfica, la reflexió ètica i els valors humans a través de la creació audiovisual.

Els resultats del Concurs i presentació del projecte de la Mostra de cinema "Passatges" tindrà lloc els dies 13-15 juny de 2014.

Tema

La frontera en totes les seves vivències i experiències: física, geogràfica o territorial, psicològica, religiosa, social, les fronteres entre centre i perifèria, la frontera entre barris, entre gèneres, entre comunitats i alteritats, entre regions i estats. L'obra audiovisual pot ser documental o ficció, de 2 a 12 minuts de durada, filmada en qualsevol format i produïda els anys 2011, 2012, 2013 o 2014.


Participació i inscripcions

Ser menor de 35 anys, enviar una obra audiovisual, documental o ficció, de 2 a 12 minuts de durada, en qualsevol format i produïda els anys 2011, 2012, 2013 i 2014. S'ha d'enviar en DVD per projecció o via Internet. Emplenar el formulari d'inscripció i enviar-lo per mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els DVDs i fitxes d'inscripció s'han d'enviar a Passatges Cultura Contemporània, Gran de Gràcia, 131, 4art. 2a., 08012 Barcelona. Tel:+34.660827023. Si la peça és escollida, caldrà enviar-la també en DVD i subtítols en català o castellà. Formularis d'inscripció: www.clickforfestivals.com i www.passatgescultura.org.

 Termini

El termini de presentació de curtmetratges és el 25 de maig de 2014.

Jurat

Els curts seran visionats i valorats per un jurat d'experts que determinaran els tres guanyadors del certamen, així com la selecció dels 10 primers. Actuaran com a jurat els realitzadors Isaki Lacuesta, Lluís Valentí, director del Festival de Cinema de Girona, Patrick Viret, director dels Rencontres Cinématographiques de Cerbère; Laia Colell, Núria Aidelman d'A Bao A Qu i Pilar Parcerisas.

Projecció dels curtmetratges

Els 10 curtmetratges seleccionats seran projectats a la Sala Congesta de Portbou, durant l'acte de lliurament de premis en el marc del festival, dies 13-15 juny de 2014 i es farà públic el veredicte dels 3 curts guanyadors, que seran projectats al Festival de Cinema de Girona el juliol de 2014. El primer premi es projectarà a l'octubre al festival de Cerbère. Es procurarà allotjament a Portbou per als autors dels deu curts seleccionats.

 

Per a més informació consulteu el web del concurs.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat