Notícies

Nova edició del Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona

El DʼA - Festival Internacional de Cinema dʼAutor de Barcelona arriba a la seva quarta edició, que se celebrarà entre el 25 dʼabril i el 4 de maig.

 

La programació del D'A compta amb el millor cinema independent d'arreu del món i les millors produccions locals.

Com ja és habitual, la secció Autoria Catalana està dedicada a les pel·lícules més recents de directors catalans. El festival es fixa en aquelles produccions que tenen difícil accés a les sales comercials i que tracen un panorama més fresc i arriscat del nou cinema català. Entre els títols programats trobem el documental de Ventura Durall Els anys salvatges produït per Nanouk Fillms i Televisió de Catalunya; i les pel·lícules Stella Cadente, el debut en la direcció de ficció de Lluís Miñarro, produïda per Eddie Saeta; Todo parecía perfecto, escrita i dirigida per Alejo Levis i produïda per Arcadia Motion Pictures i Tots els camins de Déu, dirigida per Gemma Ferraté i produïda per Niu d'Indi.

Dins la secció Un impuls col·lectiu trobem els llargmetratges catalans següents: Cenizas, escrit i dirigit per Carlos Balbuena i produït per Films 59 i Carlos Balbuena; Las aventuras de Lily Ojos de Gato escrit i dirigit per Yonay Boix i produît per Zabriskie Films i els documentals Sobre la marxa, escrit i dirigit per Jordi Morató i produït per La Termita Films i la Universitat Pompeu Fabra, Edificio España, de Víctor Moreno, escrit i dirigit per Víctor Moreno i Rodrigo Rodríguez, i produït per Víctor Moreno i David Matamoros (Zentropa Spain) i Seré Asesinado (I will be murdered), de Justin Webster, produït per JWP en associació amb Antàrtida Produccions i Plus Pictures i en coproducció amb TVC, BBC, ITVS i TVE.

A més a més, la cloenda del festival vindrà de la mà del film català 10.000 km, de Carlos Marques-Marcet, multi premiat al Festival de Cinema de Màlaga. L'òpera prima del barceloní Carlos Marques-Marcet, produïda per Lastor Media i La Panda, es va estrenar al prestigiós festival South by Southwest (SXSW) d'Austin on va rebre el Premi als Millors Intèrprets per als actors: Natalia Tena i David Verdaguer. Va ser la gran sorpresa de la darrera edició del Festival de Cinema de Màlaga on va rebre 5 guardons: Biznaga d'Or a millor pel·lícula, Biznaga de Plata a la millor direcció, Biznaga de Plata al millor guió novell (signat per Carlos Marqués-Marcet i Clara Roquet), Biznaga de Plata a la millor actriu per Natalia Tena, i Premi Especial del Jurat de la Crítica.

Les seus del festival són els cinemes Aribau Club 1 i 2, el Teatre del CCCB, la Filmoteca de Catalunya i la seu de la SGAE a Catalunya. 

Per accedir a la programació completa del D'A consulteu el web del Festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat