Notícies

Sala 33 vibra a ritme de jazz amb 'Chico & Rita'

El programa Sala 33 emet el dijous 3 d'abril a les 22:35 Chico & Rita dirigida per Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando i nominada a l'Oscar al Millor film d'animació.

Fa tres anys, Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando van fer realitat el somni de "pintar" una pel·lícula al voltant de la seva passió compartida pel jazz llatí. De la unió entre el cineasta, el dibuixant i l'animador van néixer el Chico i la Rita: un pianista inquiet i una cantant voluptuosa que s'enamoren a l'Havana dels anys quaranta i mantenen una apassionada història d'amor a través dels anys i dels principals escenaris de jazz del món.

Chico & Rita (2011) compta amb una banda sonora magnètica, interpretada per un col·laborador d'excepció: el pianista i compositor cubà Bebo Valdés (1918-2013). Fernando Trueba n'és un admirador incondicional i la figura del músic recentment desaparegut va ser una font d'inspiració per a tot el projecte, que li està dedicat. Chico & Rita va tenir una trajectòria internacional triomfal, coronada per la candidatura a l'Oscar a la Millor pel·lícula d'animació, la primera en aquesta categoria per a una producció de l'estat. A més a més, el film va ser reconegut amb el Premi del Cinema Europeu com a Millor Pel·lícula d'Animació europea de l'any, dos Premis Gaudí, Millor Pel·lícula d'Animació i Millor Música original a Bebo Valdés, i un Premi Goya.

Àlex Gorina es troba amb Fernando Trueba a la sala Jamboree de la Plaça Reial de Barcelona, un santuari imprescindible pels amants del jazz, i que al llarg dels seus més de cinquanta anys d'història ha vist desfilar per l'escenari a figures mítiques del gènere com Chet Baker, Ornette Coleman o Tete Montoliu. Trueba, guanyador de l'Oscar per Belle époque (1992) i director de títols com La niña de tus ojos (1998), Calle 54 (2000), o El artista y la modelo (2012), defineix Chico & Rita com "una experiència sensorial: és música i colors"; i anuncia durant l'entrevista que té previstes noves col·laboracions cinematogràfiques amb Javier Mariscal i el seu equip de l'Estudi Mariscal.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat