Notícies

Verónica Echegui rep el premi 'Bellesa Compromesa' de L’Oréal Professionnel en el marc del Festival de Cinema de Màlaga

L'actriu donarà els 6.000 euros del premi a la Fundació Bonaventura Clotet.

Una actriu jove, bella, fresca i treballadora. Així és per a L'Oréal Professionnel Verónica Echegui, la guanyadora del premi 'Bellesa Compromesa' que es va lliurar diumenge 23 de març en el marc de la 17ª edició del Festival de Màlaga. La seva bellesa natural, senzilla però poc habitual, és una de les qualitats d'Echegui que han fet que la firma cosmètica l'hagi considerat mereixedora d'aquest guardó, dotat amb 6.000 euros. L'actriu ha decidit donar l'import del guardó a la Fundació Bonaventura Clotet, que treballa en la investigació contra el sida.

L'Oréal Professionnel fa dotze anys que contribueix a l'eradicació del VIH al món a través del projecte Perruquers contra el sida. Aquest programa, que va néixer a Sudàfrica, dedica els seus recursos a formar als perruquers amb l'objectiu que ells al seu torn sensibilitzin als seus clients sobre el VIH. Això només és possible per la relació de confiança que s'estableix als salons de perruqueria. Perquè en la lluita contra el sida, la informació és la millor vacuna.

La madrilenya Verónica Echegui, que ha dedicat el premi a la seva tieta Gloria, morta a causa del sida, va saltar a la fama de la mà de Bigas Luna, quan va donar vida a la Juani.  D'ençà del seu debut a la gran pantalla, Echegui ha participat en més de 20 produccions.

La seva trajectòria professional compta amb diversos reconeixements, que inclouen el Premi Gaudí a la Millor Actriu per Katmandú. Un espejo en el cielo, d'Icíar Bollaín, tres nominacions als Goya, diversos guardons al Festival de Màlaga i varis reconeixements de la Unió d'Actors.

La seva imatge i la seva carrera encaixen amb els valors que busca l'Oréal Professionnel a l'hora d'atorgar aquest guardó. La clau del premi és el compromís solidari de manera que cada any, la guanyadora tria una ONG a la que s'entrega la donació de 6.000 euros.

L'Oréal Professionnel és el perruquer oficial dels Premis Gaudí i dels Goya.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat