Notícies

El Festimatge celebra el XX Aniversari del Trofeu Torretes de Curtmetratges

El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que té lloc del 5 al 27 d'abril, commemora enguany el 20è aniversari del Trofeu Torretes de Curtmetratges amb la celebració d'una gala especial el 10 d'abril, en què es projectaran alguns dels curts premiats durant aquests 20 anys i on s'espera comptar amb personalitats destacades del món del cinema.

El FESTIMATGE celebra en diversos espais de Calella. El plat fort és la darrera setmana d'abril amb la projecció de 4 hores diàries de curtmetratges al Teatre Orfeó Calellenc en sessions de 19 a 21h i de 21.30 a 23.30h aproximadament. Però els curtmetratges es podran veure també a d'altres espais, com l'Aula de l'Ajuntament Vell (12 d'abril), la cafeteria La Tetera (17 d'abril) o la Sala Mozart (13 d'abril).

Enguany s'han presentat 556 curtmetratges, davant dels 296 de l'any 2013. Els curts provenen de 30 països diferents, entre els que es troben països com Japó, Emirats Àrabs Units o Kazajstán, a banda de nombroses països europeus i sud-americans, i destacar també la participació de curts procedents d'EEUU i Canadà.

Gala 20è aniversari

El Trofeu Torretes de Curtmetratges ha arribat als 20 anys i per celebrar-ho tindrà lloc una Gala Especial 20è Aniversari a la Sala Mozart de Calella el dia 10 d'abril a les 21.30 hores on s'espera comptar amb personalitats del món de cinema i amb persones que han deixat la seva empremta durant aquests 20 anys.

Per commemorar aquest aniversari s'han seleccionat, entre els treballs guanyadors més destacats de tot aquest temps, 5 curtmetratges que es projectaran durant la gala. Els curtmetratges són Tadeo Jones d'Enrique Gato (guanyador de 3 Goyes al 2013), Éramos pocos de Borja Cobeaga (nominada als Oscar el 2006), El maletín de Toni Bestard (director que ha guanyat nombrosos premis amb els seus treballs i que torna a participar en l'edició d'enguany amb el seu curt Foley Artist, que ja ha estat reconegut a d'altres festivals), Aquel no era yo de Esteban Crespo (nominada als Oscar d'aquest any) i Crédula de Juan A. Bayona, primer treball premiat del reconegut director, amb el Trofeu Torretes de Calella.

L'entrada a tots els actes és gratuïta i oberta a tothom. Per a més informació, es pot consultar el web del Festimatge.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat