Notícies

Homenatge a Bigas Luna al FEC de Reus

El XVI Festival Europeu de Curtmetratges (FEC Festival) que tindrà lloc a Reus del 12 al 16 de març, obrirà l'edició d'enguany amb un homenatge a Bigas Luna, amb una sessió especial de curtmetratges seus, que inaugurarà el festival i on es reunirà amics i col·laboradors del cineasta. 

El llegat de Bigas Luna, a més, continua viu al FEC Festival a través del Premi a la millor història, que porta el seu nom.

El FEC Festival 2014 reunirà a 24 realitzadors europeus que presentaran els seus curts que competiran per diversos premis en metàl·lic. A més, programarà seccions paral·leles, trobades amb realitzadors, concursos i tallers de realització, activitats educatives, sessions tècniques i activitats infantils, entre d'altres.

El FEC Festival té una secció competitiva, amb curtmetratges europeus contemporanis, i un seguit de seccions i activitats paral•leles. Però, sobretot, el FEC Festival es defineix com un lloc de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema, on la majoria dels realitzadors seleccionats presenten els seus films i comparteixen la seva experiència en l'activitat Nice to meet you.

El FEC Festival està organitzat per la POCC (Associació Cinematogràfica de Cambrils), amb el suport de l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Reus, el Teatre Bartrina i l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, CI&VI, TV3, Eurochannel, Canal Reus TV, Cadena Ser i Moritz.

Aquest any s'han inscrit al FEC Festival uns 2.200 curtmetratges europeus, i el comitè de selecció n'ha fet una curosa tria de 24 films de 9 països que competiran per aconseguir els premis del FEC Festival. 

Per informació sobre la compra d'entrades, consulteu el web del Teatre Bartrina.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat