Notícies

Sala 33 emetrà els documentals 'El brau blau' i 'Hollywood Talkies'

Dijous 6 de març Sala 33 de Televisió de Catalunya emet El brau blau, de Daniel V. Villamediana i Hollywood Talkies d'Òscar Pérez i Mia de Ribot .

Un jove fascinat pel món del toro viu aïllat al camp mirant de donar forma a la seva obsessió: el toreig interior, toreig sense toro. Un camí espiritual basat únicament en la tècnica. Per això, després d'un període de formació i entrenament individual, començarà a construir un espai propi on podrà portar a terme la seva gran obra.

Aquesta pel·lícula, rodada en paisatges empordanesos, dura una hora escassa i té un únic actor (no professional) com a protagonista. Tot i que el tema principal és el toreig, El brau blau és una pel·lícula d'art sobre art, d'experiència i d'experimentació... amb molts enigmes. Una metàfora de l'art com a obsessió que només es pot viure en soledat, en una constant recerca per assolir la perfecció.

Àlex Gorina es troba amb Daniel V. Villamediana, guionista i director de la pel·lícula. Entre altres coses, Villamediana havia estat coguionista d'Aita i guionista –juntament amb José María de Orbe- de La línia recta.

Gorina i Villamediana conversen a la productora del film, Eddie Saeta, de Luis Miñarro. Serà el mateix Miñarro qui ens explicarà en una breu declaració per què va apostar per aquest projecte del director de Valladolid.

El Sala 33 d'aquesta setmana es completarà amb l'emissió de Hollywood Talkies, produït també per Eddie Saeta. Un film que tracta sobre actors espanyols que van marxar a Hollywood quan el cinema començava a tenir so. El programa inclou declaracions dels seus dos directors: Òscar Pérez i Mia de Ribot.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat