Notícies

'Sala 33' senfronta a Napoleó, amb 'Bruc'

El programa Sala 33 emet dijous 27 de febrer a les 22:45h Bruc, dirigida per Daniel Benmayor.

El timbaler del Bruc és un heroi èpic català: el jove que tot sol va aconseguir derrotar l'exèrcit de Napoleó, el 1808, gràcies al ressò del repicar del seu timbal a les muntanyes de Montserrat. Un personatge que ens porta al territori de la llegenda i que Daniel Benmayor converteix en tot un heroi d'acció, en la seva pel•lícula del 2010. Guanyador de tres Premis Gaudí, Bruc és un títol energètic, ple de ritme i amb una gran unitat de to; un film d'entreteniment que sap treure bon profit del territori per construir un imaginari icònic propi.

La versió de Benmayor, a més, té una altra peculiaritat: comença la història allà on tradicionalment acaben els relats sobre el timbaler. Després de la seva desfeta, Napoleó clama venjança i encarrega a un grup de mercenaris la captura del jove conegut com Bruc, per tallar-li el cap en senyal de càstig. Juan José Ballesta (El Bola, 7 vírgenes) es posa en la pell del timbaler, en una interpretació física i vibrant, per la qual va aprendre a parlar català. Astrid Bergès-Frisbey (Piratas del Caribe. En mareas misteriosas), Vincent Pérez (La reina Margot) i Santi Millán completen el repartiment principal.

Àlex Gorina es troba amb Daniel Benmayor al Puig de la Balma, una masia de 800 anys d'antiguitat del municipi de Mura, construïda dins la roca en plena muntanya, aprofitant una cova natural. En aquest indret emblemàtic es van rodar diverses escenes crucials de Bruc i també ha servit de localització per a altres llargmetratges, com Pa negre (Agustí Villaronga, 2010). Daniel Benmayor acaba de rodar als Estats Units la seva nova pel•lícula, Tracers, amb Taylor Lautner (Crepuscle) com a protagonista.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat