Notícies

Documental i concerts "Persimpatia: Paul Giger"

Paul Giger tocarà a Barcelona i Santes Creus dos violins únics, construïts pel genial lutier català Ricard Margarit.

Es tracta d'uns violins insòlits, construïts amb diverses cordes addicionals que ressonen «per simpatia». El lutier català es va inspirar en instruments tradicionals indis com el sarod o el sarangui per construir uns violins de tall clàssic europeu però amb més ressonància.

Lamentablement, Ricard Margarit va morir fa tres anys deixant únicament quatre magnífics exemplars. Els violins són en diversos indrets del món, en mans de músics excepcionals. El prestigiós violinista i compositor suís Paul Giger és un d'aquests privilegiats.

Seduït pel magnetisme dels personatges, el director i productor independent Guillermo Asensio està realitzant un llargmetratge documental en què es retratarà la personalitat, l'entorn de creació i l'extraordinària música d'aquests singulars violinistes.

El projecte, titulat Persimpatia, s'està finançant a través de les aportacions rebudes a la plataforma de micromecenatge Verkami, i té com a principal reclam la possibilitat d'adquirir entrades per escoltar en directe els protagonistes del documental.

Després de l'èxit de la primera fase amb el violinista hongarès Zoltán Lantos, es llança una nova campanya de Verkami per finançar el segon capítol, centrat en Paul Giger. El període d'aportacions és del 17 de febrer al 28 de març de 2014 i tindrà com a principal recompensa la possibilitat d'assistir a dos concerts.

La primera actuació tindrà lloc al Paranimf de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, i la segona, al Monestir de Santes Creus (Tarragona), molt a prop del taller del lutier.
Amb la complicitat de la clavicembalista Marie-Louise Dähler, Giger reinterpretarà diverses de les composicions més emblemàtiques de la seva carrera musical. Per això farà servir quatre violins, dos de construïts per Margarit.

En mans d'un dels violinistes més reconeguts, tècnicament més rigorosos i creatius del món, aquests insòlits instruments arribaran a la màxima capacitat d'expressió i varietat sonora. Probablement, Giger sorprendrà l'audiència amb sons que mai no s'havien escoltat abans en un violí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat