Notícies

Tres produccions catalanes a la Berlinale

La 64a edició de la Berlinale, que té lloc a la capital alemanya del 6 al 16 de febrer, compta amb tres produccions catalanes dins la seva programació.

La directora peruana Claudia Llosa competeix a la Berlinale amb la pel·lícula Aloft, cinc anys després d'haver guanyat l'Ós d'Or amb el film La teta asustada. Aloft, inclosa a la Secció Oficial del festival juntament amb altres films com Aimer, boir et chanter d'Alain Resnais, 71 de Yan Demange, Die geliebten Schwestern de Dominik Graf o Stratos de Yannis Economides, és una coproducció de la catalana Arcadia Motion Pictures, Cry Fly Productions (Canadà), Manitoba AIE (Espanya), Noodles Production (França) i Wanda Visión (Espanya) amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + Espanya i TVE.

A través d'una mare (Jennifer Connelly) i d'un fill (Cillian Murphy) ens submergim en el passat, marcat per un accident que els separa. Ella es convertirà en una famosa artista i sanadora i ell, en un peculiar falconer marcat per les petjades d'una doble absència. En el present, una jove periodista (Mélanie Laurent) propiciarà una trobada entre tots dos que ens farà qüestionar el sentit de la vida i de l'art, per plantejar-nos la possibilitat d'assumir una vida plena malgrat les incerteses.

Per altra banda, a la Secció Culinari Cinema hi participen dues produccions catalanes: el documental El Somni de Franc Aleu sobre els germans Roca, propietaris del guardonat millor restaurant del món, El Celler de Can Roca. El film, produït per Mediapro amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, és una obra audiovisual que presenta una experiència inèdita: Franc Aleu, destacat renovador de l'estètica de l'òpera contemporània, proposa el maridatge entre la gastronomia i el món de l'òpera amb un espectacle fascinant i multiformat on hi participen reconeguts representants de diversos àmbits de la ciència i la cultura catalanes. Una òpera en dotze plats, un banquet en dotze actes.

El curtmetratge TABA El juego en la mesa de Pep Gatell i Eloi Colom, produït per La Fura dels Baus, Mugaritz i Town of Arita, també forma part d'aquesta secció. Taba és el nom d'unes peces, com uns ossets, que s'utilitzen en diferents jocs de taula, les predecessores dels daus. Mugaritz es planteja, durant el servei dels seus plats, que els comensals facin una pausa on es juguin un d'aquests plats utilitzant tabes per jugar entre ells. El guanyador rebrà un plat especial servit en una taba gegant. 

Per a més informació, consulteu el web de la Berlinale.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat