Notícies

Diumenge 26 de gener es publica un suplement monogràfic especial dedicat als VI Premis Gaudí encartat amb La Vanguardia

El suplement dóna informació detallada sobre les nominacions als Premis Gaudí. Compta amb les col·laboracions del director Joaquim Oristrell, els guionistes Eduard Sola, Mireia Llinàs i Marçal Cebrian i el crític José Enrique Monterde.

El diari La Vanguardia encartarà a l'edició de diumenge 26 de gener, catalana i castellana, 300.000 exemplars, un suplement especial de 28 pàgines dedicat als nominats als VI Premis Gaudí. La publicació, que es reparteix en una cinquantena de cinemes de tot Catalunya des de divendres 24, serà també el programa de mà que es lliurarà als convidats a la gala el proper diumenge 2 de febrer al BTM.

La portada és una fotografia de David Ruano del mestre de cerimònies d'aquesta edició, Àngel Llàcer, amb l'estatueta del Gaudí a les mans. Isona Passola, Presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, reclama en el seu article la necessitat de cinema que té el país, "El cine català fa part de la croada europea per defensar la diversitat cultural com a garantia de democràcia, diàleg, solidaritat i, en definitiva, riquesa davant d'altres uniformitats abassegadores i ho fa des de la pròpia experiència. Perquè el nostre, és un cinema enormement divers de gèneres i també de llengües, rodem en català, castellà, anglès... i quan cal barregem amb naturalitat idiomes dins d'una mateixa pel·lícula i tot això, forma part de la cultura del respecte per la mirada de l'altre. Sumeu-hi una creativitat desbordant, la professionalitat que hi han donat les nostres universitats i la capacitat d'experimentació i sabreu allò que identifica la nostra cinematografia."

El gruix de la publicació està dedicat als nominats a les 21 categories dels premis i a les produccions que opten a emportar-se alguna estatueta el 2 de febrer.

El director Joaquim Oristrell glossa Julieta Serrano, Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter. "Hi ha actrius bones, molt bones, extraordinàriament bones i, finalment, úniques. Tu ets única i absolutament original. Mai no has treballat de cara a la galeria, mai no t'has barallat per un lloc a la catifa vermella. Sempre has enfocat la feina centrada en el personatge i el text. Fora d'això tota la resta t'ha semblat accessori. Ets una autèntica samurai de la professió ", diu Oristrell en el seu text.

El suplement també conté textos de José Enrique Monterde, President de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC), que fa una reflexió sobre la dualitat del cinema català del 2013, enfrontant les pel·lícules "que aspiren a una feliç recepció comercial pels canals tradicionals de producció, distribució i exhibició, sense reportar cap renúncia a la qualitat ni cap concessió que rebaixi la dignitat de les seves pretensions", i per un altre costat, "films que exploren nous camins, no només des de la perspectiva creativa i la singularitat autoral, sinó en relació a noves formes de difusió i consum, paral·leles o alternatives a les convencionals". També Eduard Sola, Mireia Llinàs i Marçal Cebrian, guionistes i membres de la junta del GAC (Guionistes Associats de Catalunya) fan una reflexió sobre la seva professió.

Al suplement també s'anuncia la travessa organitzada entre La Vanguardia i el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, on es sortejaran 5 abonaments dobles per anar al cinema durant el 2014 als cinemes adscrits al Gremi, entre els encertants en cinc categories.

Els patrocinadors i col·laboradors dels VI Premis Gaudí, apareixen amb un anunci al suplement de La Vanguardia: ESTRELLA DAMM, TV3, LA VANGUARDIA, L'ORÉAL PROFESSIONNEL, CAZCARRA – IMAGE GROUP, RENFE, ÀMISTER ART HOTEL, FUNDACIÓ SGAE, AJUNTAMENT DE BARCELONA, DIPUTACIÓ DE BARCELONA, JEAN LEON, GRAMONA, INSTITUT RAMON LLULL, PROGRAMA MEDIA, VA DE CINE, BARCELONA 080, FILMIN, GREMI D'EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA, SALA APOLO, OVIDE, FLECA BALMES, VALOR, TMB, VIDEOLAB, ENDESA.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat