Notícies

"Sala 33” es prepara per als premis Gaudí amb Jordi Dauder, la revolució pendent

Àlex Gorina conversa amb Antoni Verdaguer, director de la pel·lícula.

Una llarga entrevista a Jordi Dauder, pocs mesos abans de la seva mort, serveix com a base d'aquest documental que explora l'apassionant experiència vital d'aquest prolífic actor, poeta, escriptor, doblador i articulista.

Guardonada amb el Gaudí a la millor pel•lícula documental, en aquesta entrevista (concedida el maig del 2011) Dauder es mostra enèrgic, esperançat i lluitador. Va ser fins al final una persona compromesa amb el seu temps i el seu entorn. El documental té també les intervencions d'una trentena d'amics i col•laboradors (Sílvia Bel, Josep M. Benet i Jornet, Lluís Llach, Ken Loach, Ventura Pons, Pere Portabella, Emma Vilarasau, etc.)

 

Àlex Gorina es troba amb el director Antoni Verdaguer, qui, amb la mort de Dauder, va perdre un dels seus millors amics, al qual va oferir un dels seus primers papers protagonistes a La teranyina, i amb el qual va col•laborar en 12 pel•lícules. És per això que Verdaguer ha declarat que "és un documental que m'agradaria no haver fet mai" i que considera el film com una "carta d'amor" al seu amic absent.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat