Notícies

La Plaga de Neus Ballús guanya el Premi Òpera Prima del Col•legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya

El premi Òpera Prima del Col•legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya té com a objectiu promocionar el talent emergent i destacar la primera obra dels nous cineastes.

 El jurat format per Oti Rodríguez Marchante, Dolors Font Carnissé, José López i Anna Petrus, ha acordat concedir el premi a la millor òpera prima catalana de 2013 a La plaga de Neus Ballús per reflectir amb encert a través dels conflictes dels seus personatges i de la metàfora de la plaga el moment de crisi que estem vivint.

La Plaga és el primer llargmetratge de Neus Ballús. La pel•lícula es va estrenar internacionalment en la 63 edició de la Berlinale, i ha estat nominada als Premis LUX 2013. La Plaga és una pel•lícula d'històries creuades, que ofereix un sorprenent fresc de la vida en la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s'interpreten a si mateixos, després d'haver treballat amb la directora durant més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar la incertesa i l'esperit de rebel•lia que caracteritza l'Espanya de la crisi.

El premi serà lliurat el proper 30 de gener a les 12.00 del migdia al Club Social de la seu de la Societat General d'Autors i Editors a Catalunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat