Notícies

Presència i reconeixement del cinema català durant el mes de desembre

Tots els racons del món on el cinema català ha tingut ressò durant el mes de desembre.

Pel·lícules programades

Pel·lícules premiades

 

PRESÈNCIA

 

L'Acadèmia del Cinema Español ha preseleccionat 3 curtmetratges catalans per competir en la 28a edició dels Premis Goya

En la categoria d'Animació participa Morti, una producció de Dream Team Concept i Continental Producciones dirigida per Carlos Fernández. A més a més, el curt La gallina, de Manel Raga (Escándalo Films, Foradada Films) competirà a la categoria de Ficció i Si jo tingués una vaca (Boogaloo Films) ho farà a la categoria de Documental.
Aquesta preselecció està pendent de la votació dels acadèmics que decidiran quins títols optaran finalment als Premis Goya.

 

Serrat i Sabina a la pantalla gran del Festival de La Habana

Del 5 al 15 de desembre

El documental sobre la gira llatinoamericana del 2012 dels dos cantautors Joaquín Sabina i Joan Manuel Serrat es projecta al 35è Festival Internacional del Nuevo Cine Latinoamericano. L'òpera prima del director català Francesc Relea mostra un resum dels 90 concerts oferits al llarg de la gira de 2012 dels dos cantautors per Mèxic, l'Argentina, el Perú i l'Uruguai així com testimonis i versos de figures com Ricardo Darín, César Vallejo, Pablo Neruda.

 

Paco Delgado guardonat amb el Premi al millor Vestuari als European Film Awards

7 de desembre

Paco Delgado, membre de l'Acadèmia del Cinema Català que ja va estar guardonat pel seu treball a Blancaneu de Pablo Berger als Premis Gaudí i als Premis Goya 2013, ha rebut el Premi al Millor Vestuari a la Gala dels Premis EFA (European Film Awards) que es va celebrar dissabte 7 de desembre a Berlín. L'Acadèmia del Cinema Europeu ha justificat el reconeixement: "Per un disseny de vestuari que combina una artesania i investigació meticulosa de la tradició espanyola amb la llibertat d'un conte de fades gòtic".


El Cicle 'Catalunya Cinema' projecta 5 produccions catalanes a l'Alguer

Del 10 de desembre al 17 de gener

Torna la 3a edició de Catalunya Cinema a l'Alguer, una mostra de cinema català actual impulsat per la Società Umanitaria i l'Ajuntament de l'Alguer, amb la col·laboració de la representació de la Generalitat en aquesta ciutat, el Departament de Cultura, la Fundació META, el Municipi de l'Alguer i Catalan Films & TV/ PROA. La mostra forma part de la programació cultural de nadal de l'Alguer i pretén apropar al públic sard el cinema català contemporani, alhora que intenta reforçar el lligam lingüístic i cultural entre els dos territoris.

Aquest any s'hi exhibeixen de forma gratuïta 5 produccions catalanes: Món petit de Marcel Barrera (Umbilical Produccions, Corte y Confección, Televisió de Catalunya, TVE), El bosc d'Òscar Aibar (Fausto Producciones, Televisió de Catalunya), Floquet de neu d'Andrés G. Schaer (Castelao Productions, MUF Animation, Televisió de Catalunya, Utopia Global, Filmax Animation), Els nens salvatges de Patricia Ferreira (Distinto Films, Televisió de Catalunya, Aralan Films) i Fènix 11-23 de Joel Joan i Sergi Lara (Arriska Films, Benecé Produccions, Televisió de Catalunya).

 

Una pistola en cada mano es projecta al Cinema Majestic Passy de Paris

17 de desembre

El film Una pistola en cada mano (Imposible Films) serà presentat pel seu director Cesc Gay i la productora Marta Esteban i després de la projecció es gaudirà d'una degustació de productes espanyols. La sessió està organitzada per Espagnolas en París, l'Institut Basque Etxepare, Rezo Films, Enrique Cerezo PC, La Ferm Productions, les Écrans de Paris i l'Office Espagnol du Tourisme.

 

El curtmetratge Did You like the movie del tarragoní Adrià Guxens al Back in the Box Film Festival

El curtmetratge Did You Like the Movie?, que el tarragoní Adrià Guxens va dirigir durant el seu curs d'intercanvi a la Universitat de Califòrnia, ha quedat finalista dins de la categoria de Millor Curtmetratge al Back in the Box Film Festival de Riverside (California, USA), que organitza anualment la productora Fernleif Productions.

Prèviament, ja havia guanyat Millor Pel·lícula Estudiantil al Trinity International Film Festival de Detroit i havia estat projectat a la secció Autors de Tarragona a l'última edició del Festival REC de Tarragona , com la seva premiere catalana.

Did You Like the Movie? és una relfexió entorn el setè art en un univers on els límits entre realitat i ficció mai seran clars del tot.

 

La taquillera Zipi y Zape y el Club de la Canica i el curtmetratge documental Godka Cirka seleccionades pel Festival Internacional de Cinema de Sundance

Del 16 al 2 de gener

El Festival Internacional de Cine de Sundance ha seleccionat Zipi y Zape y el club de la Canica per participar en la seva nova secció infantil, Sundance Kids, que tindrà lloc del 16 al 26 de gener al Park City (Utah). El llargmetratge narra la historia de Zipi i Zape que són castigats a passar l'estiu a l'escola Esperança, un centre reeducacional dirigit amb mà de ferro per la temible Falconetti. Aviat descobreixen que és un lloc on jugar està prohibit i allà fundaran el Club de la Canica, la resistència infantil que desafia l'autoritat dels adults. Amb intel·ligència, valentia i fe en l'amistat descobriran un misteriós secret que s'oculta a l'escola i viuran una de les aventures més emocionants de la seva vida.

Per altra banda, el curtmetratge documental Godka Cirka. Un forat al Cel d'Àlex Lora i produït per Inicia Films ha estat seleccionat a la categoria Curtmetratges Documentals. El curtmetratge narra la historia de la jove Alifa que observa el cel somali i reflexiona sobre el seu dia a dia com a pastora... Sap que està a punt d'arribar un fet que li canviarà la vida per sempre. Després d'haver estat nominat en diversos festivals (Thessaloniki International Film Festival, Palm Springs International Film Festival, Cannes International Film Festival - Short Films, Portobello Film Festival (London), Raindance Film Festival, Alcances Muestra Cinematográfica del Atlántico, Festival Cinematografico Internacional de Uruguai, Certamen de cortometrajes 'Angelika') el curt arriba a la gran fita del cinema independent: el Festival Internacional de Cinema de Sundance.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat