Notícies

'Godka Cirka' seleccionat al Festival Internacional de Sundance

El curt documental Godka Cirka, un forat al cel, preseleccionat als Premis Gaudí, dirigit per Àlex Lora i produït per Inicia Films, està seleccionat a la secció oficial de Sundace.

Godka Cirka, un forat al cel, l'últim curtmetratge documental dirigit pel jove realitzador Àlex Lora ha estat seleccionat a la secció oficial Documentary Short Films del prestigiós Festival Internacional de Sundance, que se celebrarà del 16 al 26 de gener de 2014. El film ja havia participat durant l'any 2013 en diversos festivals com Palm Springs, St. Louis, Brooklyn, Raindance, Uruguay o Aguilar de Campoo i Abycine, entre d'altres. I ha guanyat premis a Millor documental al Festival de Curtmetratges Hayah (Panama) o al Festival Via Emilia Doc (Itàlia).

Godka Cirka és la delicada història d'Alifa, una pastora somalí que reflexiona sobre el seu dia a dia mentre observa el cel sobre el poblat de Beerato. Es tracta d'un documental observacional, que ens mostra tres generacions de dones pastores les quals lluiten per la seva supervivència mentre intenten combatre l'analfabetisme, la falta d'aigua i reflexionen sobre la pràctica de l'ablació.

És la segona vegada que un curt documental del jove director Àlex Lora i Inicia Films és seleccionat al festival de Sundance. L'any 2012 ja hi van ser presents amb el film Odysseus' Gambit, el qual seguia el dia a dia d'un immigrant de Cambodja que cada dia juga a escacs al centre de Manhattan.

L'Àlex Lora, després de rebre una beca Fulbright, es va instal•lar a Nova York a estudiar direcció a la NYU. Des de llavors, ha participat al Berlinale Talent Campus, el Cannes Short Film Corner i ha estat nominat per als Oscar-Student Academy Awards (amb el curtmetratge Us) i dues vegades als Premis Gaudí (amb Odysseus' Gambit i (En)terrats). El jove director nascut a Barcelona, ja ha obtingut més de 80 premis en la seva carrera com a curtmetratgista i ha participat en més de 300 festivals en 40 països diferents.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat