Notícies

'Blancaneu' i 'La Plaga' nominades als premis de l’Acadèmia Europea de Cinema

Dissabte 7 de desembre tindrà lloc a Berlín la 26ena edició dels Premis de Cinema Europeu, European Film Awards. Dues produccions catalanes opten als premis europeus, Blancaneu i La Plaga.

Blancaneu, de Pablo Berger (Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Noodles Production, Sisifio Films AIE, The Kraken Films) participa amb tres nominacions: Millor director, Millor vestuari i Millor pel·lícula europea. La cinta de Berger ja ha estat guardonada amb 4 Premis Gaudí i 10 Premis Goya.

Després d'un llarg recorregut internacional recollint un grapat de premis, La Plaga, òpera prima de Neus Ballús, és una de les cinc nominades, entre 80 candidates europees, al premi European Discovery 2013 que atorga la Federació internacional de crítics cinematogràfics, FIPRESCI. Aquest premi "Descobriment europeu" el va guanyar Pedro Almodóvar el 1989 i Achero Mañas el 2001. La Plaga també és candidata al Premi Gaudí a Millor Pel·lícula.

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola i la directora, Montse Majench, seran a Berlín per acompanyar i donar suport a les nominacions catalanes, junt a d'altres membres de l'Acadèmia europea i catalana com Rosa Vergés, Paco Poch, Mª Lluisa Pujol i Josep Mª Queraltó. Marc López, Director de l'Àrea de l'Audiovisual de l'Institut Català de les Empreses Culturals, ICEC, també serà present a la gala que es celebrarà a la Haus der Berliner Festspiele.

La gala dels Premis de Cinema Europeu es podrà veure en streaming en directe, dissabte 7 a les 20.00h a través del web de la European Film Academy i dissabte 14 de desembre a les 22.30h al programa Sala 33 del Canal 33 de Televisió de Catalunya, presentat per Jaume Figueras i Àlex Gorina.

 

L'Acadèmia del Cinema Català i Europa

Des del passat mes de juliol, l'Acadèmia del Cinema Català forma part de la xarxa d'acadèmies de cinema europees, la Film Academies Network FAN of Europe, junt a 19 acadèmies de diferents països d'Europa. L'organització va ser creada el 2006 amb l'objectiu de promoure el cinema europeu des de la l'European Film Academy (EFA). Aquest ingrés significa el reconeixement de l'Acadèmia del Cinema Català com una acadèmia de ple dret, integrada en el marc d'Europa.

L'octubre de 2013, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya signa un acord de patronatge amb l'Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, impulsat per l'Acadèmia del Cinema Català.

L'Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, compta amb 2.800 associats amb l'ànim de difondre la cultura cinematogràfica europea.

La cultura i el cinema, en el context europeu en que vivim, és part de la societat del benestar i representa la difusió de la diversitat de cultures, amb històries que ens parlen de vivències molt properes i molt diferents, en diferents llengües, a més de ser entreteniment legítim. El cinema és un mitjà de reflexió crític que contribueix al desenvolupament de les societats evolucionades.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat