Notícies

La UER i l’EFA creen l’Eurovision Film Week, preàmbul dels Premis del Cinema Europeu

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) i l'Acadèmia del Cinema Europeu (EFA) s'han unit per a crear l'Eurovision Film Week, el primer festival de la història que se celebrarà exclusivament per televisió i ràdio, durant la setmana prèvia a la cerimònia de lliurament dels premis europeus, que tindrà lloc el proper dissabte 7 de desembre de 2013.

Vint-i-sis difusores membres de la UER, així com nombroses emissores de ràdio, dedicaran la seva programació a celebrar el cinema europeu. El festival comptarà amb emissions de films europeus, entrevistes i debats a les cadenes de televisió, així com programes sobre la música del cinema i reportatges rere les càmeres, a les emissores de ràdio. Podeu consultar a través d'aquest enllaç els films disponibles per a les cadenes de TV. Ràdio Televisió Espanyola posa a disposició de la resta de difusores Clara Campoamor, la mujer olvidada, de la catalana Laura Mañà. Vint-i-dos dels membres participants ja han anunciat que emetran alguns d'aquests films, mentre que tres altres ho faran amb cintes del seu arxiu individual.

Per a Jean-Paul Philippot, president de l'UER, "els mitjans de comunicació públics (MSP) han de ser col·laboradors principals de la indústria cinematogràfica, que a més contribueixen a finançar, promoure i a difondre la producció, quan no són, fins i tot, els qui encarreguen els projecte. Desitgem subratllar aquest paper i demostrar aquests lligams estrets que uneixen el cinema europeu amb els mitjans de comunicació de servei públic. Aquesta col·laboració permet el naixement, tant dins com fora de les fronteres europees, d'una oferta cultural d'una riquesa inaudita. Corren temps difícils pel finançament del cinema europeu i pels mitjans de comunicació de servei públic, però desitgem trobar solucions que ens permetin seguir amb aquesta preciosa col·laboració."

Volker Schlöndorff, director alemany i president delegat del comitè de l'Acadèmia del Cinema Europeu, afirma que "el gran problema del cinema europeu és que els films no s'intercanvien entre els països". Schlöndorff no és l'únic cineasta que dóna suport a aquest esdeveniment: Costa Gavras, Agnieszka Holland i Jiří Menzel també la iniciativa.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat