Notícies

S'inaugura el XI Zoom Festival

El Zoom, Festival Europeu de Cinema per a Televisió, es prepara per a la seva 11ª edició, que enguany es celebra del 27 de novembre a l'1 de desembre, a la ciutat d'Igualada (Barcelona). 

El Teatre Municipal de l'Ateneu acull les projeccions de la secció oficial i els actes d'inauguració i clausura del primer festival de ficció televisiva de l'Estat espanyol. A més de les projeccions de les tvmovies i mini sèries que opten als Premis Zoom, durant els cinc dies de Festival es presentaran noves produccions de les principals cadenes de televisió, es veuran curtmetratges i web sèries, es faran xerrades i debats i s'atorgaran el Premi a la Millor Sèrie Espanyola, els Premis d'Honor, el Premi "Tu ets la tele" i el Premi Auguri Sita Murt.

El jurat oficial està format per David Trueba, Lluís Maria Güell, Sergi Schaaff, Mercè Pons i Pau Freixas. Els membres que formen el Jurat Oficial seran els encarregats de donar el Premis Zoom a a la Millor Pel·lícula, Millor Director, Millor Guió i Millor Minisèrie. El Jurat Jove, presidit per Roger Pera i format per estudiants de l'IES Mercader i l'escola Gaspar Camps d'Igualada atorgarà el premi Zoom a la Millor Pel·lícula.

Com a novetat de l'edició d'enguany cal destacar que el Festival Zoom aposta, per primera vegada, per les websèries, obrint una nova secció dedicada a les millors produccions creades per ser vistes per internet. Les tres websèries presentades al Festival Zoom són Les Coses Grans de Roger Coma, La Vida.es de Camilo Villaverde i Pau Serracant, i Nico&Sunset de Nicolai Serguèievich que optaran al Premi del Públic a la Millor Websèrie que es lliurarà durant la gala de cloenda el dissabte 30 de novembre. Aquestes websèries es projectaran dins la secció Zoom Jove en què també es realitzarà l'habitual i exitosa mostra de curtmetratges. A la present edició es podran veure fins a 8 curts: Entre todos de Javier San Román, Buenos Aires de Daniel Gil Suarez, Pipas de Manuela Moreno, Vamos, bonita de Lorena Hernández, Mi lucha d'Aitor Aspe, A Londres d'Alberto Gallego Ortiz, Elefante de Pablo Larcuen, i L'equip petit de Roger Gómez i Dani Resines.

Per altra banda, es podran veure a la pantalla gran del Festival Zoom les grans produccions d'èxit d'Antena 3: Vive cantando rebrà el premi Zoom del jurat de la crítica a la Millor Sèrie espanyola, es podrà veure en primícia un capítol de l'exitosa Tiempo entre costuras i es pre-estrenarà la nova sèrie Galerias Velvet.

Els Premis d'Honor d'enguany es lliuraran a dues figures de la interpretació de la petita pantalla, Antonio Resines i la Membre d'Honor de l'Acadèmia, Montserrat Salvador.

El cartell de la Secció Oficial està encapçalat per Ventura Pons i el seu film Un berenar a Ginebra, que inaugurarà el festival. Altres directors catalans que competiran juntament amb directors europeus són: Rafa Montesinos, Agustí Crespi i Oriol Ferrer. 

 Per a més informació consulteu el web del Festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat