Notícies

Han integrat la comissió de selecció de curtmetratges Montserrat Bou, Juan Ferrer, Raúl Román, Elena Serra, Andrew Tarbet i Rosa Vergés.

Comença la cursa de la sisena edició dels Premis Gaudí organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català. Un any més, es vol distingir les pel·lícules i els professionals catalans que han participat en els llargmetratges, documentals i pel·lícules per a TV estrenats entre el 8 de desembre de 2012 i el 31 de desembre de 2013, segons les votacions dels acadèmics. La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el diumenge 2 de febrer de 2014 al Barcelona Teatre Musical.

Una comissió nomenada per la Junta directiva de l’Acadèmia ha preseleccionat una desena de curtmetratges per competir a la primera volta de votacions dels acadèmics. D’aquestes votacions sortiran els quatre títols candidats a rebre el Gaudí al Millor Curtmetratge. La reunió de deliberació va tenir lloc divendres 15 de novembre, i hi van participar els membres de la comissió: Montserrat Bou, Juan Ferrer, Raúl Román, Elena Serra, Andrew Tarbet i Rosa Vergés. Ells van ser els encarregats de visionar els 41 curts inscrits per triar els 10 que participaran als VI Premis Gaudí. Des de l’any passat, la preselecció la du a terme un jurat de professionals del món del cinema.

En aquesta edició, s’ha acotat la durada dels curtmetratges a 40 minuts i, segons les noves bases, no caldrà que la productora estigui domiciliada a Catalunya, sinó que hi han pogut participar tots els curts que compleixen amb la quota de creació catalana equivalent a 6 punts, com amb la resta de produccions.

Aquesta selecció de 10 curtmetratges es podrà veure el proper 21 de desembre en el marc de la celebració d’“El Dia Més Curt” que tindrà lloc a diferents espais de Catalunya.

La primera volta de votacions dels acadèmics pels Premis Gaudí , de la qual sortiran els títols i els professionals nominats, s’inicia el dimarts 17 de desembre. La lectura de les quatre nominacions de cada una de les 22 categories dels Premis tindrà lloc la primera setmana de gener de 2014 i tot seguit s’iniciarà la segona volta, que finalitzarà el dia 27 de gener.

SELECCIONATS AL PREMI GAUDÍ MILLOR CURTMETRATGE

ADRI
DIRECTOR: ESTÍBALIZ URRESOLA
GÈNERE: DRAMA
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 15’
PRODUCTORA: ESCAC FILMS, SL
Quan falten dos dies pel campionat regional de natació pel qual l’Adri porta dos anys entrenant-se, un inesperat succés posa en perill la seva participació obligant-la a prendre una important decisió.

ALIANZA
DIRECTORA: CAMILA MANTOVANI
GÈNERE: DRAMA
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 12’
PRODUCTORA: ESCAC FILMS, SL
El dia de l’enterrament del seu pare, Maribel torna a casa per passar unes hores amb la seva mare Fernanda, amb qui no té gaire bona relació. Casualment, troba una cosa estranya entre les pertinences del seu pare i Maribel comença a indagar en la relació dels seus pares. Maribel acabarà descobrint un fet inesperat.

CANIS
DIRECTORS: MARC RIBA I ANNA SOLANAS
GÈNERE: ANIMACIÓ
IDIOMA: SENSE DIÀLEGS
DURADA: 17’
PRODUCTORA: INNOVACIÓ MÉS GESTIÓ EMPRESARIAL, SL
En Teo sobreviu aïllat en una casa constantment assetjada per una bandada de gossos salvatges.

GODKA CIRKA (UN FORAT AL CEL)
DIRECTOR: ALEX LORA
GÈNERE: DOCUMENTAL
IDIOMA: SOMALÍ
DURADA: 12’
PRODUCTORA: INICIA FILMS, SL
La jove Alifa observa el cel somalí. Reflexiona sobre el seu dia a dia com a pastora… Sap que està a punt d’arribar un fet que li canviarà la vida per sempre.

HERMANOS
DIRECTOR: GERARD MARTÍ
GÈNERE: DRAMA
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 8’
PRODUCTORA: ESCÁNDALO FILMS, SL
Una nit qualsevol, al barri, al mateix parc de sempre, un grup de joves que es coneixen des de la infantesa comparteixen històries, riures i drogues, però aquesta nit sorgeixen baralles. Retrat de l’amistat d’aquests joves que, tot i barallar-se, es necessiten l’un a l’altre. Són més que amics: són Hermanos.

LA GALLINA
DIRECTOR: MANEL RAGA
GÈNERE: DRAMA
IDIOMA: CATALÀ
DURADA: 17’
PRODUCTORA: ESCÁNDALO FILMS, SL
Un xiquet que deixa de ser xiquet, una mare que se’n va per sempre i un pare que mai no deixa de posseir-la, més enllà de la vida. La Gallina és un desig que persisteix en el temps, és una rutina devastadora que emmalalteix fins a convertir-se en mort.

NADADOR
DIRECTOR: DANI DE LA ORDEN
GÈNERE: DRAMA
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 14’
PRODUCTORA: ESCÁNDALO FILMS, SL
En Guillem mai no s'atrevirà a tirar-se de cap, però una nit, quan la piscina tanqui, practicarà fins que ho aconsegueixi.

SEQUENCE
DIRECTOR: CARLES TORRENS
GÈNERE: TERROR
IDIOMA: ANGLÈS
DURADA: 20’
PRODUCTORA: FORTRESS FEATURE, MARVIN & WAYNE-SHORT FILMS DISTRIBUTION
Què passa si et despertes un dia i t'adones que tothom ha somiat en tu?

TRYOUTS
DIRECTOR: SUSANA CASARES
GÈNERE: DRAMA
IDIOMA: ANGLÈS
DURADA: 14’
PRODUCTORA: SUSANA CASARES, MARVIN & WAYNE-SHORT FILMS DISTRIBUTION
Ser adolescent no és fàcil, especialment per la Nayla, una noia americana musulmana que vol entrar a l'equip d'animadores del seu nou institut.

WINGS
DIRECTOR: JOSE VILLALOBOS
GÈNERE: SUSPENS
IDIOMA: ANGLÈS
DURADA: 8’
PRODUCTORA: FULL EMOTIONS, SL
La perfecció requereix preparació. L'expectació requereix temps. Aquesta nit, cada detall ha d'estar perfecte. Christopher es prepara per a un concert molt important on no pot cometre cap error.

MEMBRES DE LA COMISSIÓ DE SELECCIÓ DELS CURTMETRATGES

Montserrat Bou
En 30 anys de dedicació a la producció audiovisual, ha desenvolupat i produït projectes tant de ficció com documentals per a cinema i TV, mostrant un especial interès en la recerca de nous talents. En els 2 darrers anys va ser la directora de l’audiovisual de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Juan Ferrer
Director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que enguany celebra 20 anys, i crític des de 1989 del Diari Segre de Lleida. Ha col·laborat a la revista del Cine Club de la Universitat de Barcelona, i a d’altres publicacions especialitzades d’Espanya, Mèxic, França, Itàlia, Cuba i Argentina.

Raúl Román
Després de cursar estudis en Arts Publicitàries, s’especialitza en muntatge d’espots publicitaris amb més de 1.100 treballs editats. També ha muntat curtmetratges, videoclips i llargmetratges, destacant entre ells Pa negre, d’Agustí Villaronga.

Elena Serra
Llicenciada en Periodisme per la UAB, s'ha format com a guionista i dramaturga al Taller de Guionistes i a l'Obrador de la Sala Beckett. Ha escrit l'obra de teatre Aire i les peces breus Casualitats, Arroz amb llet i El Despertador, que es representa actualment al Miniteatres. Com a guionista ha escrit els curts Casualidades, Tiritas, Llegas tarde i Ahora no puedo, guanyador del Gaudí 2011 al Millor Curtmetratge i reconegut amb més de 30 premis nacionals i internacionals.

Andrew Tarbet
Andrew Tarbet (Buffalo, Nova York) és un actor nord americà graduat a l'Escola Nacional de Teatre de Canadà. Ve a Catalunya l'any 2005 quan funda el Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer. Ha participat a les produccions catalanes Menú degustació, Tengo ganas de ti, I want to be a soldier i es dóna a conèixer amb el paper de Peter a Infidels, de TV3. Actualment està treballant a les ordres de Ridley Scott a Exodus, que es roda a Almeria i Fuerteventura.

Rosa Vergés
Ha escrit i dirigit Boom Boom (Premi Goya, Premi Nacional de Catalunya, Premi Sant Jordi, Fotogramas de Plata) Souvenir; Tic Tac (Premi Ciutat de Barcelona) i Iris; els documentals El Pavelló de la República (Premi Nacional de Catalunya); Barcelona, negatif et positif; Alberti, un poeta en la calle; García Lorca: De Granada a la Luna; L’Eixample Cerdà, illes en xarxa; la sèrie Maresme (ARTE, TV3). És professora a la URL, UPF, UB, ESCAC i va ser membre del CoNCA. Ha estat Vice-presidenta de l'Acadèmia de Cine Espanyol i és membre de la Acadèmia del Cinema Català.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat