Notícies

Comença el rodatge de 'Born' de Claudio Zulian

Claudio Zulian: "Hi ha històries que la Història oblida. A Born les volem recordar". Lliurament inspirada en el llibre "La ciutat del Born" de l'historiador Albert Garcia Espuche.

Born, llargmetratge de ficció, és una producció Acteon amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Televisió de Catalunya, la Fundació Noguera, la Fundació Obra Social La Caixa, el Museu de la Música, el Born Centre Cultural.

Sinopsi
Basada en fets reals, la pel·lícula segueix les peripècies del calderer Bonaventura, de la seva germana Marianna i de l'amant d'aquesta, el ric adroguer Vicenç. Tots ells van viure a començaments del segle XVIII al desaparegut barri del Bornet de Barcelona. Tres persones confrontades a un temps d'enormes mutacions socials, polítiques i també íntimes. Un temps que és encara el nostre.
Born vol ser una pel·lícula emocionant i reflexiva, el descobriment d'una música popular enèrgica i commovedora, un fresc sobre la nostra història, uns indrets físics a descobrir del nostre país, un exemple de ciutadania.

Inici del rodatge
Dilluns 11 de novembre va començar el rodatge dels exteriors, al barri del Born i posteriorment el rodatge es traslladarà a la masia Castell Godmar (Masia fortificada dels segles XII i XIII) i a Can Miravitges (Masia documentada des del segle XI) situades Badalona, per a realitzar el rodatge d'interiors.

El director: Claudio Zulian
Realitzador de cinema i documentals, artista, músic, escriptor i productor. Va néixer a Itàlia (Campodarsego, Pàdua) i resideix a Barcelona. És doctor en Estètica, Ciència i Tecnologia de les Arts, per la Universitat de París-Saint Denis (França).
Festivals de tot el món han acollit les seves ficcions i documentals, i el 2010 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi Nacional de Cultura de Cinema pel seu documental A través del CarmelBorn és el seu primer llargmetratge de ficció.

FITXA ARTÍSTICA
Bonaventura: Marc Martínez
Marianna: Vicky Luengo
Vicenç: Josep Julien
Violant: Mercè Arànega

EQUIP PRINCIPAL
Direcció: Claudio Zulian
Guió: Claudio Zulian amb la col·laboració Michel Fessler, Neus Rodríguez Roig i Albert Garcia Espuche
Producció Executiva: Claudio Zulian
Direcció de Fotografia: Jimmy Gimferrer
Direcció d'Art: Lali Canosa i Laia Colet
Muntatge: Ariadna Ribas
Figurinista: Helena Ballester

Per a més informació consulteu el web d'Acteon.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat