Notícies

Les pel·lícules triomfadores dels XI Premios Mestre Mateo arriben a Barcelona

Els premis a millor pel·lícula i a millor documental s'exhibiran en una sessió conjunta i gratuïta el pròxim dimarts, 19 de novembre a la Sala Mompou de la SGAE. 

L'Acadèmia del Cinema Català presenta les pel·lícules guanyadores dels premis Mestre Mateo de l'Academia Galega do Audiovisual, atorgats el 6 d'abril del 2013: la millor pel·lícula de ficció, O Apóstolo, de Fernando Cortizo, -recentment preseleccionada per a participar als Oscar de l'Acadèmia de Hollywood en la categoria de millor pel·lícula d'animació junt a 19 altres cintes!!- , i el millor documental, 100% CEF d'Aser Álvarez.

O Apóstolo és una pel·lícula d'animació que explica la història d'un pres fugitiu que torna a un petit poble per tal de recuperar el botí que hi va amagar anys enrere. L'ambició d'O Apóstolo queda reflectida en l'equip de professionals de renom internacional que hi participa, Chaplin, Tosar, i amb el mateix Philip Glass al capdavant de la banda sonora. Es tracta de la primera obra europea rodada en "stop-motion" –un efecte que crea la il·lusió de moviment amb figures- i en 3D, i destinada a un públic adult. Nominada al Goya, el premi a millor pel·lícula d'animació se'l va endur Les aventures de Tadeo Jones, igual que el Gaudí.

El documental 100% CEF reconstrueix la biografia de Celso Emilio Ferreiro, considerat com una de les figures més representatives de la poesia gallega, amb una obra caracteritzada pel compromís amb la cultura de Galícia.

La doble sessió començarà a les 18.30h amb la presència d'Aser Álvarez, director i productor del documental 100% CEF. A les 20.00h es projectarà O Apóstolo.

Hi poden assistir tots aquells que ho vulguin de manera gratuïta fins a completar l'aforament. Sala Mompou de la Fundació SGAE (Passeig Colom, núm. 6, Barcelona).

Un any més, l'Acadèmia de Cinema Català i la Academia Galega do Audiovisual s'uneixen amb un objectiu comú: la promoció de les respectives cinematografies, poc presents a les sales comercials, per afavorir el mutu coneixement i intercanvi d'experiències. El passat mes de maig, el Centro Galego de Artes da Imaxe, el CCCB gallec, va projectar cinc de les pel·lícules premiades als Premis Gaudí 2013: Blancaneu, de Pablo Berger; Tadeo Jones, d'Enrique Gato; Lo imposible, de Juan Antonio Bayona; El bosc, d'Òscar Aibar, i Una pistola en cada mano, de Cesc Gay.

Cicle XI Premios Mestre Mateo de la Academia Galega do Audiovisual

Dimarts 19 de novembre de 2013

Inici de la sessió a les 18.30 h

100% CEF – 18.30 h

O Apóstolo – 20.00 h

Sala Mompou de la Fundació SGAE

Passeig Colom, núm. 6, 08002 Barcelona

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat