Notícies

El Departament de Cultura signa un acord amb l'EFA per donar major visibilitat internacional al cinema català

La Generalitat de Catalunya és reconeguda com a patró de l'European Film Academy, per la qual cosa tindrà una major presència als fòrums i circuits de debat de la cinematografia.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de l'Acadèmia del Cinema Europeu - European Film Academy (EFA), Marion Döring, han signat un acord mitjançant el qual la Generalitat de Catalunya formarà part d'aquesta institució com a patrona. Aquest reconeixement comportarà una major visibilitat internacional i presència als fòrums i circuits de debat de la cinematografia europea organitzats per les acadèmies del continent.

Amb aquest acord, el Departament de Cultura, a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), promou el cinema que es fa a Catalunya i estableix relacions amb les altres acadèmies de cinema europees. També han assistit a l'acte la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, i la seva directora, Montse Majench.

Com a patró de l'EFA, Catalunya tindrà capacitat prescriptora en les conferències, seminaris, i classes magistrals que organitza l'EFA, tant pel que fa els participants com els ponents. La Generalitat de Catalunya també podrà promoure els festivals de cinema catalans perquè formin part de les xarxes de les activitats de l'EFA. El Departament de Cultura serà consultat per proposar els joves realitzadors que participin a la iniciativa A Sunday in the Country, que reuneix a 10 joves realitzadors amb cineastes ja consolidats per intercanviar experiències.

Amb aquest acord, la Generalitat de Catalunya reforça l'adscripció de l'Acadèmia del Cinema Català a la Film Academies Network of Europe (FAN), una xarxa de prop de 3.000 professionals creada l'any 2006 que reuneix totes les acadèmies de cinema nacionals europees i que té com a objectiu intercanviar idees i donar suport de forma conjunta al talent jove. A més, el cinema català serà anunciat i promogut en els canals de comunicació de l'EFA (pàgina web, newsletters, cerimònies, activitats, etc.).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat