Notícies

Arriba la 14a edició del MEDIMED '13

El MEDIMED 2013, Mercat del Documental Euro-mediterrani tindrà lloc de l'11 al 13 d'octubre a l'Hotel Calipolis de Sitges.

Durant tres jornades més de 250 professionals del sector del documental d'arreu del món (commissioning editors, executius de compres, distribuïdors i productors independents) es reuniran a la capital del Garraf per conèixer les darreres produccions d'Europa i la Mediterrània i també una selecció de 25 projectes de documentals de 12 països, que busquen finançament internacional per fer-se realitat.

El MEDIMED serveix de termòmetre per veure què es cou en l'àmbit dels documentals arreu de la Mediterrània i d'Europa: quins temes funcionen a la TV i als festivals, quins països produeixen més (enguany el país convidat és Turquia), i què es respira en el sector en aquest moment de profunda crisi internacional. Una radiografia de la indústria documental, que també fa un èmfasi especial en la producció catalana ja que el MEDIMED és una iniciativa de l'APIMED, associació presidida des de l'any 2006 per Isona Passola.

En aquesta edició, es presenta un catàleg amb 450 títols de documentals enllestits, en el que hi destaquen els títols de temàtica social, drets humans i investigació periodística (que representen un 45% del total) i les produccions  franceses (18%), alemanyes (12%) i israelianes (9%).

 

EL NEGOCI DEL DOCUMENTAL

Tal i com indica el seu nom, el MEDIMED és un mercat i no un festival: es tracta d'un espai de negoci real i que, com a tal, té un retorn econòmic tangible a la indústria audiovisual, especialment a la catalana, on es realitzen pre-vendes i vendes de projectes i documentals acabats.

 

Per a més informació podeu visitar www.medimed.org

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat