Notícies

El Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus presenta la programació de la VIII edició

Les Terres de l'Ebre protagonistes de Memorimage 2013.

La programació de la VIII edició de Memorimage 2013 estarà configurada per pel·lícules nacionals i internacionals de temàtica diversa. Tant la pel·lícula inaugural com la de cloenda, giren en torn la vida a les Terres de l'Ebre.

La inauguració estarà protagonitzada per l'estrena de la pel·lícula Buda. L'illa del Delta, de l'ampostí Santi Valldepérez i el tortosí Guillermo Barberà. Aquest relat poètic ens descobrirà el passat i el present de l'Illa de Buda, a través dels seus habitants que ens mostraran el seu dia a dia i els seus records.

La Secció Oficial comptarà amb pel·lícules com: Entre el cel i la terra, la història dels 30 anys dels aiguamolls de l'Empordà; Isabel II i els seus Primers Ministres, producció alemanya que ens desvetllarà els misteris que hi ha darrera de les reunions setmanals que la reina manté amb els seus Primers Ministres des de fa 60 anys; Hava Nagila, un viatge al llarg del temps i del món per conèixer els orígens, l'evolució i el significat d'aquesta cançó, i Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona, la història de la relació de llunyania i odi, entre Barcelona i la muntanya.

A la secció MemoriReus es podran trobar produccions del Camp de Tarragona, entre elles, la pel·lícula Parlem de Salou. Els inicis d'un segle. un repàs de la vida quotidiana d'aquest poble a la primera meitat del segle XX; la recuperació de la pel·lícula de cinema amateur Victòria de Cabretes realitzada als anys 70 per Josep Maria Baiges i Joan Pons; i les vídeocartes que es van realitzar amb imatges d'arxiu de l'INA través del projecte Grundtvig.

A la secció MemoriJove, els estudiants podran veure pel·lícules com Avi, et trauré d'aquí o Approved for adoption. Per altra banda, MemoriXics recuperarà per a tota la família una selecció dels curts dels inicis de Charles Chaplin: Charlot al carrer de la Pau, L'aventurer i Un dia de plaer.

De nou el Com es va fer... ens desvetllarà els secrets de les pel·lícules Montjuïc, la ciutat odiada i Avi, et trauré d'aquí mitjançant la presència dels seus directors, productors i documentalistes.

El 9 de novembre a les 21.00 hores tindrà lloc la Cloenda de Memorimage 2013 amb l'entrega de Premis i la projecció de Cròniques de la Sènia de la directora tarragonina Maria Roig, un retrat d'aquest poble als anys 60.

A més a més, durant la setmana de celebració del Festival Memorimage s'inauguraran dues exposicions relacionades. Al Museu de Reus (Espai Raval Santa Anna) tindrà lloc l'exposició Josep Maria Baiges i Jansà, un artista polifacètic, que donarà a conèixer l'amplia trajectòria de l'artista; i al CIMIR tindrà lloc l'exposició Imatges de la memòria, imatges en el mirall, una mostra de curtmetratges, realitzats a partir de les imatges d'arxiu de l'Institut Nacional de l'Audiovisual de França dins del projecte d'Aprenentatge Grundtvig.

La vuitena edició del Memorimage - Festival Internacional de Cinema de Reus es celebrarà del 6 al 9 de novembre al Teatre Bartrina i a Cal Massó.

Aquest són els Premis Memorimage 2013:

  • PREMI CIUTAT DE REUS Premi a la millor pel·lícula de la Secció Oficial.
  • PREMI CINEMA RESCAT Premi al millor treball de documentació i recerca.
  • PREMI MEMORIREUS Premi al millor ús d'imatges d'arxiu en produccions i/o films de temàtica centrada en el territori del Camp de Tarragona.
  • PREMI MEMORIJOVE Premi a la millor pel·lícula de la secció MemoriJove

Aquests premis seran atorgats per un jurat popular amb excepció del Premi Cinema·Rescat que l'atorgarà un comitè de l'associació Cinema·Rescat.

Més informació a: www.memorimagefestival.org

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat