Notícies

Lliurament dels premis SGAE Nova Autoria

Enguany s'hi han presentat 16 escoles de cinema de Catalunya amb 38 treballs audiovisuals. Aquests guardons s'emmarquen en la secció 'Noves Visions' del certamen.

La Fundació Autor de la Societat General d'Autors i Editors entregarà, per tretzè any consecutiu, els Premis SGAE Nova Autoria al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges. Els guardons, que van néixer amb la voluntat de descobrir, promoure i ajudar a difondre les produccions audiovisuals que elaboren els alumnes de les escoles de cinema de Catalunya, tindran lloc el dissabte 12 d'octubre al Cinema Prado de Sitges.

Els membres que enguany integren el jurat i, per tant, els responsables de seleccionar els guardonats amb els Premis SGAE Nova Autoria 2013 han estat  Lluís Arcarazo, guionista de cinema i televisió; Àlex Martínez Casamada, compositor i orquestrador de bandes sonores, i Mireia Ros, actriu, guionista i directora de cinema.

Els Premis SGAE Nova Autoria són un oasi d'aire fresc a càrrec de creadors que tenen moltes coses per explicar i que, després d'un llarg procés de formació i estudi, necessiten contactar amb el públic i el sector professional. Aquesta autoria més nova i emergent és la que té més dificultats per a ser coneguda, reconeguda i valorada.

De les escoles de cinema de Catalunya actualment en sorgeix un interessant planter de guionistes, directors-realitzadors i compositors de bandes sonores que aconsegueixen tirar endavant propostes creatives. Al llarg d'aquests anys, una bona part d'aquests autors atrevits han presentat les seves òperes primes a la secció SGAE Nova Autoria i han obtingut els guardons a la Millor Música Original, al Millor Guió i a la Millor Direcció-Realització. Estem parlant de creadors que ja gaudeixen de prestigi en el sector cinematogràfic i musical com Mar Coll, Roger Padilla, Quim Fuster, Pau Itarte, Jorge Tur i Àlex Pastor per esmentar-ne alguns.

Concebuts, doncs, com una finestra oberta a descobrir el talent dels creadors audiovisuals del futur, els Premis SGAE Nova Autoria compten amb la col·laboració i la complicitat de les principals escoles cinematogràfiques catalanes i amb el mateix Festival. A través d'aquests guardons, la SGAE i la Fundació Autor ofereixen la possibilitat als autors emergents d'exhibir els seus treballs i donar-los a conèixer al gran públic en el marc d'un esdeveniment audiovisual de projecció internacional.

Els participants a la secció SGAE Nova Autoria 2013

Enguany s'ha comptat amb la participació de 16 escoles les quals han presentat un total de 38 treballs. Per gèneres, s'han presentat 26 treballs de ficció, 4 d'animació i 8 documentals.

L'any 2012 es va comptar amb la participació de 13 escoles, les quals van presentar un total de 26 treballs.

Així doncs, per aquest any 2013, el comitè de selecció de la programació del Festival, ha escollit els treballs de 9 escoles i ha seleccionat per a la secció SGAE Nova Autoria, un total de 10 treballs (7 de ficció, 2 d'animació i 1 documental). Els treballs, els autors i les escoles seleccionades són:

Celofan (Animació) - Escola d'Animació Serra i Abella

Direcció: Erik Berlin

Guió: Erik Berlin

Música original: Pactum Serva – Zero Proyect

 

Dinosaurio (Ficció) - Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya

Direcció: Miguel Sánchez

Guió: Miguel Sánchez

Música original: Álvaro Lafuente

 

El Castigo (Animació) - Escola d'animació 9 Zeros

Direcció: Nelson Manuel Nogueira Fernandes

Guió: Nelson Manuel Nogueira Fernandes

Música original: Goldmund browncoated

 

El Hotel del Lago (Ficció) - Escola Universitària Politècnica de Mataró

Direcció: Tanit Palay

Guió: Gemma Badia

Música original: Àngel Valverde

 

Espés (Documental) - Universitat Pompeu Fabra

Direcció: Tànit Fernández i Isaac Rodríguez

Guió: Tànit Fernández

 

Fantoches (Ficció) - Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació Blanquerna

Direcció: Oriol Cuadern

Guió: Juan Gual

Música original: Roger Andrés

 

Gorila Baila (Ficció) - Escola de cinema Bande à Part

Direcció: Eugenio Canevari

Guió: Eugenio Canevari

Música original: Joan Bramón Mora

 

Hado (Ficció) - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Comunicació Audiovisual

Direcció: Claudia Rodríguez

Guió: Helena Curulla i Eric Mendo

Música original: Green Gardens, Guillermo Orós i Miguel Hurtado

 

Para, pero sigue (Ficció) - Escola de Cinema de Barcelona

Direcció: Lud Mônaco

Guió: Lud Mônaco

Música original: Nêga Lucas

 

Sin ti (Ficció) - Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació Blanquerna

Direcció: Daniela Nahmanovici i Lucas Lorén

Guió: Daniela Nahmanovici i Marc Barrera

Música original: Marc Barrera

 

El programa dels Premis SGAE Nova Autoria 2013

La secció Noves Visions, en la qual s'emmarquen els Premis SGAE Nova Autoria, se celebrarà el proper dissabte 12 d'octubre de 2013. El programa previst és el següent:

  • De 15.00 a 16.45 hores. Cinema Prado (Carrer Francesc Gumà, 8 - Sitges)

Projecció dels treballs audiovisuals seleccionats als Premis SGAE Nova Autoria 2013. Es visionaran ficcions i un documental.

  • 17.00 hores. Cañateca (Carrer Francesc Gumà, 6-14 - Sitges)

Festa-recepció amb els participants dels Premis SGAE Nova Autoria 2013 i lectura del veredicte dels premis a càrrec de: Miquel Forns, alcalde de Sitges; Àngel Sala, director del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya – Sitges 2013; Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears, i els tres membres del jurat Nova Autoria.  Imprescindible invitació.

 

Amb els creadors audiovisuals

La SGAE compta amb més de 8.500 autors d'obres audiovisuals (argumentistes, guionistes i directors) entre els seus associats. Amb el lliurament dels Premis SGAE Nova Autoria en el marc del Festival de Cinema de Sitges 2013, l'entitat posa novament de manifest la seva ferma aposta i decidit suport a la creació audiovisual.

La Fundació Autor va néixer el 1997 amb la finalitat de desenvolupar activitats socials, assistencials i promocionals per donar suport a l'autoria, la creació i el foment de la cultura. En el cas concret de l'àrea audiovisual de la Fundació Autor de la SGAE els objectius són la cerca, la formació, la divulgació i la promoció del cinema de l'Estat espanyol i llatinoamericà.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat