Notícies

Arriba l’odissea del cinema a les Arenas de Barcelona

Des del 24 de setembre, l'antic Museu del Rock, situat al centre comercial Arenas de Barcelona, acull l' exposició "Fa molt de temps.... L'odissea del cinema", organitzada per la Fundación Aula de Cine Colección Josep M. Queraltó, amb més de 200 peces que faran possible conèixer la fascinant història del cinema, des dels seus inicis fins a l'era digital.

"Fa molt de temps... l'odissea del cinema", és l'exposició que reuneix més peces de la Colecció Josep M. Queraltó de las que s'han fet fins ara. Un gran ventall de material mostra l'evolució tècnica del cinema. El recorregut inclou des d'algunes espectaculars ombres de Java i europees fins la càmera aèria que va filmar l'espai des de la nau Soiuz, passant per tota una gamma d'objectes del pre-cinema, laboratori i una mostra d'aparells d'àudio, ràdio i televisió.

L'exposició, que romandrà obert al públic fins el 24 de novembre, compta amb la col·laboració d'Arenas de Barcelona Multicines del Grupo Balañá, la FNAC i Kelonik.

La col·laboració amb la FNAC, que enguany celebra el seu 20è aniversari, consisteix en l'organització de quatre conferències a l'espai de cultura dels diferents centres que hi han a Barcelona:

FNAC Diagonal Mar, 4 d'octubre: Presentació del curtmetratge Amandi (7') d'Elisabeth Prandi.

FNAC L'Illa, 5 d'octubre: Il·lusió i moviment. De les ombres al film a càrrec de Josep M. Queraltó i Jordi S. Bonet (Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó)

FNAC Triangle, 11 d'octubre: El naixement del Cinema a càrrec de Josep Maria Caparrós, Catedràtic de Història Contemporànea i Cinema de la UB i director del Centre d'Investigacions Film-Història.

FNAC Arenas, 18 d'octubre: Fa molt de temps...l'odissea del cinema a càrrec de Jordi S. Bonet i Josep M. Queraltó (Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó)

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat