Notícies

L'Acadèmia de Hollywood reconeix als directors de càsting com a membres de ple dret

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences (l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood) va anunciar el passat 30 de juliol, després de nombroses peticions al llarg de vàries dècades, el reconeixement de l'especialitat de directors de càsting com a membres de ple dret.

L'Acadèmia de Hollywood fa més de 30 anys que accepta els directors de càsting com a membres, però sense dret a vot. La incorporació d'aquesta especialitat suposa un reconeixement a la professió, en paraules de la presidenta de l'Acadèmia americana, Cheryl Boone Isaacs: "Els directors de càsting tenen un paper essencial en el procés de filmació. La seva incorporació a la nostra Junta directiva ampliarà la nostra perspectiva i assegura que l'Acadèmia continua reflectint amb precisió l'estat actual del sector cinematogràfic".

Els directors de càsting seran la 17ena especialitat a la Junta directiva de l'Acadèmia americana. Com la resta d'especialitats, tindrà tres membres representats a la Junta, escollits en unes eleccions que se celebraran aquesta tardor.

Richard Hicks, president de la Casting Society of America, va aplaudir el reconeixement dels directors de repartiment perquè l'iguala als altres oficis cinematogràfics i ho considera alhora humil i gratificant. Aquest pas, a més, planteja algunes esperances que condueixi a la professió a una categoria d'Oscar.

L'Acadèmia del Cinema Català, a diferència d'altres acadèmies europees, reconeix els directors de càsting com a membres de ple dret d'ençà de la seva fundació i un representant d'aquesta especialitat, Pep Armengol, forma part de la Junta directiva.

Per a més informació podeu llegir l'article publicat a la revista Variety

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat