Notícies

Tres pel·lícules catalanes participaran a Sant Sebastià

La 61ª edició del Festival Internacional de cinema de Sant Sebastià  ha fet públic el seu cartell que inclou dues produccions i una coproducció catalana.


Un dels festivals més prestigiosos del món ha desvetllat aquest matí les pel·lícules que formaran part de la Secció Oficial, així com els altres títols que s’inclouran a les demés seccions del certamen.

La coproducció catalanocanadenca Enemy (Roxbury Pictures) ha estat seleccionada per a la competició oficial de la darrera edició del festival, que tindrà lloc a Sant Sebastià del 20 al 28 de setembre de 2013. Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent i Isabella Rossellini es posen a les ordres del canadenc Denis Villeneuve per donar vida al guió adaptat d’una de les novel·les de José Saramago, El hombre duplicado.

Per la seva banda, la secció Zabaltegi compta amb altres dos llargmetratges d’autoria cent per cent catalana: Serrat y Sabina: el símbolo y el cuate (What’s up doc i Lastor Media), un documental que firma Francesc Relea i que recorre Amèrica Llatina de la mà de les cançons dels dos cantautors, i Family Tour, l’opera prima de Liliana Torres, un relat semi-autobiogràfic rodat a la comarca d’Osona protagonitzat per Núria Gago i realitzat per alumnes i exalumnes de l’ESCAC, en estrictes condicions de low cost.

Cal destacar també la presència de l’acadèmic Francesc Colomer a Vivir es fácil con los ojos cerrados, l’última pel·lícula de David Trueba. Una història d’amistat ambientada als anys 60 entre tres personatges que es troben fortuïtament.

 

Consulteu tota la programació del festival aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat